GadgetsTophistorie

Google klar med egenudviklet chip til Pixel 6 og Pixel 6 Pro

Google løftede i går sløret for en egenudviklet chip, til de kommende telefoner Pixel 6 og Pixel 6 Pro. Chippen har navnet Tensor.

I går løftede Google sløret for en egenudviklet chip, til de kommende telefoner Pixel 6 og Pixel 6 Pro. Chippen har navnet Tensor.

Det har tidligere været rygtet, at Google arbejdede på deres egen chip til Pixel-telefonerne, men nu er det altså officelt. Tensor, som chippen hedder, har været under udvikling i fire år, ifølge Googles CEO, Sundar Pichai.

Google lagde også vægt på, at Tensor er udviklet med stort fokus på avancerede teknologier, såsom maskinlæring (ML) og kunstig intelligens (AI). Det blev desuden også hævdet, at chippen vil have flest hardware-sikkerhedslag, sammenlignet med andre telefoner. De præcise detaljer om Googles Tensor-chip er dog stadig ikke offentliggjort, men Google siger, at chippen er baseret på ARM-arkitekturen.

Nyt design til Pixel 6 og Pixel 6 Pro


I samme omgang har Google også bekræftet designet på Pixel 6 og Pixel 6 Pro. Billederne fremviser bagsiden af telefonerne, som byder på et spændende og anderledes design, end tidligere. De to smartphones kommer i flere forskellige farver og er bygget med en ramme i aluminium.

Pixel 6 Pro får en stor og let buet 6,7″ QHD+-skærm med en opdateringshastighed på 120 Hz. På bagsiden har den tre kameraer, bestående af en ny vidvinkelsensor, en ultrawide-sensor og et teleobjektiv med 4x optisk zoom. Google har dog ikke delt de præcise detaljer vedrørende kameraerne endnu.

Den “almindelige” Pixel 6 har en flad 6,4 tommer FHD+-skærm med en opdatwringsfrekvens på 90Hz. Telefonen har kun to kameraer og må altså vinke farvel til telefoto-linsen.

Tilgængelighed

Google Pixel 6 og Pixel 6 Pro lanceres til efterår. Det vides endnu ikke om telefonerne lanceres på det danske marked – med tidligere Pixel-telefoner har det desværre ikke været tilfældet.


Læs også: Rygte: Ingen OnePlus 9T eller 9T Pro i år

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.