×
Gadgets

Google lancerer to nye topmodeller: Pixel 2 og Pixel 2 XL

Google er klar med endnu en generation af deres smartphoneserie: Pixel 2 og Pixel 2 XL. Begge Pixel 2 telefoner har samme features – bortset altså fra størrelsen – noget Google naturligvis nævnte under lanceringen i et slet skjult angreb på Apple, hvis to topmodeller har forskellige kameraer og rammængde. Pixel 2 er vandtæt i begge udgaver.

Halvgammel processor

Hjertet i Google Pixel 2 er en processor, der efterhånden har en del måneder på bagen, nemlig Snapdragon 835. Til gengæld har den 4GB hukommelse, og de to ting burde tilsammen levere fornuftig ydelse.

USB C – men ingen minijack

I bunden af Pixel 2 finder du en USB C indgang, men ingen 3,5mm minijack stik. Med andre ord skal du, ligesom på iPhone og de fleste andre moderne topmodeller, bruge en adapter, et USB C headset eller – måske lettest – et bluetooth headset.

Klem telefonen for at starte assistenten

Ligesom HTC tidligere gjorde med deres U11 har Google også besluttet sig for at deres telefon skal kunne reagere på, at brugeren klemmer på siden. Klemmer du på siden starter telefonen Google Assistent. Ifølge Google virker det både hvis brugeren har handsker på, og hvis telefonen er i en case.

Ekstremt mobilkamera

I forvejen var Googles første generation af Pixel telefonerne anmeldt som nogle af de bedste smartphonekameraer nogensinde. Men med den nye Pixel 2 sætter Google barren endnu højere. Selv om telefonen kun har et enkelt kamera kan den alligevel tage portrætbilleder med den såkaldte Bokeh effekt, hvor baggrunden er uskarp, men hovedmotivet skarpt. Google bruger altså 100% softwarekraft for at lave effekten. Spørgsmålet er så, om de er i stand til at gengive samme imponerende effekter som vi ser på eksempelvis Huawei og Apple telefoner.

Pixel 2 bruger på samme tid både optisk og digital billed- og videostabilisering. Google lover, at det betyder endnu mere rolig video og endnu skarpere billeder.

Kommer med Android Oreo fra starten

Som sædvanlig er Googles nye egenbyggede telefoner udrustet med den nyeste udgave af Android – i dette tilfælde Android Oreo.

Kommer i tre farver – men ikke i Danmark

Pixel 2 kommer i en lys blå, en sort og en hvid. Pixel 2 XL kommer i sort og en sort/hvid udgave.

Pixel 2 koster 649$ i USA og kommer i første omgang i Europa i Tyskland og England og du får en Google Home Mini med i købet. Men altså ikke i Danmark.

 

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.