Teknologi

Googles nye AI-baserede Bach-doodle imponerer

Google har for første gang lavet en doodle, der benytter kunstig intelligens. Den kan skrive en Bach-komposition ud fra dine input.

De seneste år har Google jævnligt skabt smukke “doodles” – kreative udgaver af sit logo, der dukker op på hjemmesiden – for at fejre festivaler, helligdage og væsentlige historiske begivenheder. Men i dag har Google alligevel overgået sig selv. For at fejre komponisten Johann Sebastian Bachs 334-års fødselsdag har Google skabt sin første doodle, drevet af kunstig intelligens.

Den smukt illustrerede doodle lader dig komponere et par toner på et nodepapir, hvorefter Googles kunstige intelligens skaber en “komposition” med en harmoni i Bachs stil. Resultatet kan endda deles, så kompositionen kan spredes blandt vennerne.

Doodlen er drevet af Coconet, der er en maskinlæringsmodel til at manipulere musik. Den har været tre år undervejs og er blevet trænet med data om 306 forskellige harmonier som Bach skabte. Den viden bruger AI’en til at skabe musik, der ligger meget tæt på noget Bach selv kunne have skrevet.

Men tag ikke vores ord for det; besøg selv google.dk og del gerne din komposition i kommentarfeltet nedenfor. Vil du høre mere om doodlen og hvordan den er lavet, kan du se Googles video om projektet øverst.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.