Gadgets

Grafik i iOS 13 antyder, at iPhone 11 får USB-C

Vil Apple endelig skifte Lightning ud med USB-C? Det mener udviklere, der har gravet en ny grafik frem fra iOS 13-betaen.

Rygterne om at Apple vil droppe Lightning-stikket til fordel for USB-C har floreret længe, men indtil videre er det kun iPad Pro-modellerne, der har fået USB-C. Nu har udviklere gravet sig gennem betaudgaven af iOS 13 og fundet en nye grafik, som de mener er et tegn på, at de kommende iPhone 11-modeller ikke længere vil have Lightning.

Når en iPhone der kører betaen af iOS 13 forbindes til en computer for at blive gendannet, vises nu et billede der angiveligt viser et USB-C-label – i stedet for det gode gamle USB-A-kabel som vises i iOS 12 og alle tidligere udgaver af operativsystemet. 

I tidligere udgaver af iOS pegede kablet til et iTunes-logo, men på den nye grafik peger det mod en silhuet af en bærbar computer. Sandsynligvis fordi gendannelse af iPhones ikke længere vil være håndteret af iTunes, men direkte fra Mac-computerens Finder.

Der er dog mange men’er. Det er muligt at Apple på grafikken viser et generisk design frem for det eksakte design på stikket. Det ligner dog ikke Apple, der traditionelt er meget præcise på den slags billeder. Det er også værd at bemærke, at USB-C-stikket sidder på den ende af kablet, der skal sættes i computeren – og stort set alle nye Mac-bærbare har fået skiftet til USB-C. Den anden ende af kablet kan stadig være et Ligtning-stik.

Der kan stadig være en stor fordel for Apple i at levere Lightning til USB-C-kabler i fremtiden, nemlig til hurtig opladning. Der går nemlig også rygter om, at Apple langt om længe vil udskifte den blodfattige 5W-oplader, der følger med iPhone, med en 18W-oplader.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.