×
Teknologi

Grønt lys til Elon Musks bemandende rumflyvning om fire dage

NASA har sagt god for, at SpaceX må sende to astronauter til Den Internationale Rumstation. Missionen løber af stablen om bare fire dage.

Efter to dages intense undersøgelser har NASA givet sin kommercielle partner, SpaceX, grønt lys til at sende to astronauter ud i rummet i den kommende uge. Missionen er planlagt til at finde sted den 27. maj – på onsdag – og der er endnu en godkendelsesprocedure på mandag, men organisationen har altså endnu ikke set nogen grund til at aflyse eller udskyde.

Opsendelsen bliver historisk. Ikke alene bliver det første gang SpaceX sender mennesker i rummet, det bliver også første gang i knapt ti år at der sendes mennesker i rummet fra amerikansk jord. Opsendelsen sker fra det historiske Kennedy Space Center i Florida, USA.

Om alt går vel, skal de to NASA-astronauter –   Bob Behnken og Doug Hurley – dokke SpaceX Crew Dragon til Den Internationale Rumstation, ISS. Crew Dragon-modulet har været under udvikling i seks år og det er første gang den skal sendes afsted med mennesker ombord. Kabinen i kapslen er omkring 7 m2 stor og har egentlig plads til syv passagerer.

Crew Dragon blev testet ved en (ubemandet) opsendelse i januar måned med stor succes. Under den kommende mission skal modulet sendes op på toppen af den gennemtestede Falcon 9 raket, der efterfølgende skal lande på jorden igen. Den specifikke raket bestod også omfattende tests på Kennedy Space Center forleden.

Følg opsendelse …

I øvrigt kan vi lunt anbefale app’en Pocket Rocket, som kan hentes til iOS-enheder. Via augmented reality kan man via app’en se de forskellige fartøjet og raketter fra SpaceX, ligesom man kan følge med i datoer for kommende opsendelser.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.