×
Teknologi

I næste måned sender Elon Musk mennesker i rummet

SpaceX sender efter planen to NASA-astronauter i kredsløb om jorden i slutningen af maj, i deres specialbyggede Dragon rumskib.

Pandemi eller ej; Elon Musk og SpaceX udvider deres rumeventyr, når de den 27. maj planlægger at sende to astronauter i kredsløb om Jorden. Det bliver første gang SpaceX sender mennesker ud i rummet – og første gang siden 2011 at der sendes mennesker i rummet fra USA. Planerne blev omtalt på Twitter allerede i februar måned – og de lader altså til at holde, selv om verden har forandret sig en del siden da.

Selve flyvningen har været planlagt i årevis. SpaceX har ombygget en Dragon-kapsel, der normalt bruges til at fragte gods til den internationale rumstation, så den kan medbringe mennesker. Kabinen i kapslen er omkring 7 m2 stor og har plads til syv passagerer, men kun to sendes op i denne omgang.

NASA-astronauten Doug Henley er kaptajn på flyvningen og han får selskab af NASA-astronauten Bob Behnken. Opsendelsen er planlagt til at foregå fra legendariske Kennedy Space Center i Cape Canaveral, Florida.

Det specielle ved Dragon er, at den har otte af de såkaldte SuperDrago-motorer indbygget, der kan skyde kapslen væk fra affyringsrampen, hvis noget går galt. Det blev testet under en ubemandet mission i januar måned med stor succes.

Selv om datoen nu der fastsat, kan den raserende COVID-19-pandemi dog godt risikere at ændre på planerne. NASA har sendt størstedelen af sine ansatte hjem, for at undgå spredning af virus, men hævder stadig at have folk nok til opsendelsen. 

Opsendelen bliver en milepæl for både SpaceX og for NASA. Forløber alt, som det skal, kan SpaceX og Dragon gøre USA uafhængige af Rusland, der i skrivende stund er den eneste nation, der har mulighed for at sende personale til den internationale rumstation.

I øvrigt kan vi lunt anbefale app’en Pocket Rocket, som kan hentes til iOS-enheder. Via augmented reality kan man via app’en se de forskellige fartøjet og raketter fra SpaceX, ligesom man kan følge med i datoer for kommende opsendelser.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.