TeknologiTophistorie

Google introducerer Android 12L til tablets og Chromebooks

Google har introduceret styresystemet Android 12L, specifikt designet til enheder med store skærme, herunder tablets, foldbare enheder og Chromebooks.

Android er flere gange blevet kritiseret for ikke at være designet til at fungere på enheder med stor skærm, såsom tablets, sammenlignet med Apples iPad OS og førhen iOS. Med introduktionen af Android 12L ser det ud til, at Google endelig tager det første store skridt i retning af, at designe et tilpasset styresystem til enheder med store skærme.

Forbedret brugergrænseflade
Brugergrænsefladen er blevet redesignet og fintunet til brug på store skærme. Dette inkluderer meddelelser, hurtige indstillinger, låseskærmen, startskærmen, oversigten/seneste apps-panelet med videre. På store skærme benytter systemoverfladerne et nyt layout med to kolonner, for at give et bedre overblik. Diverse systemapps er også blevet optimeret, til at gøre bedre brug ud af større skærme.

Multitasking i fokus
Multitasking er også blevet forbedret, hvor Android 12L har en ny proceslinje, der giver mulighed for hurtigt at skifte mellem dine apps. Såfremt du vil have to apps kørende ved siden af hinanden, er dette nu lettere end før. Alt hvad du skal gøre, er at trække og slippe en app fra nede fra proceslinjen. Alle apps understøtter desuden delt skærmtilstand i Android 12L.

Hovedpunkterne i Android 12L er altså følgende:

  • An OS optimized for large screens
  • Built for multitasking
  • Improved compatibility experience

Lancering
Google nævner at Android 12L frigives i starten af næste år, sammen med den næste bølge af Android 12-tablets, Chrome OS-enheder og foldbare-enheder.


Læs også: Sony introducerer ny smartphone med vildt kamera: Xperia Pro-I

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.