×
Guides

Guide: Undgå faldgruberne når du køber brugt iPhone

Hvis man hører til typen, der hele tiden gerne vil have det nyeste, så kan det være en dyr fornøjelse at være Apple-fan.

Derfor er der flere og flere, der får øjnene op for at købe en brugt iPhone i stedet for en ny. Der er mange penge at spare, hvis man kan nøjes med den forrige model.

Det er ikke tilbud der mangler, hvis man f.eks. søger på brugte iPhones på DBA eller andre brugtbørser på nettet, men man skal holde tungen lige i munden, for det er lidt for nemt at blive snydt, eller ende med at købe en stjålen iPhone.

Heldigvis er der også ting, man selv kan gøre for at sikre sig imod at ende i rollen som hæler. F.eks. kan man vælge at gå helt uden om det private marked, og i stedet købe brugt gennem en forhandler, der garanterer både autencitet og telefonens stand.

1. Se kvitteringen

Hvis man bevæger sig ud på det private marked, så skal man huske at bede om at se den originale købskvittering på telefonen. Man kan evt. bede sælger scanne den ind og sende den pr. mail inden man lukker handlen endeligt.

2. Bed om serienummer

Et andet godt tip er, at bede sælgeren om telefonens serienummer, som man så kan checke på denne hjemmeside, for at se om telefonen er låst, hvilket ofte er et tegn på at den er stjålen.

3. Brug din sunde fornuft

Endelig er det vigtigt at bruge sin almindelige sunde fornuft. Hvis prisen lyder for god til at være sand, så er det som regel fordi der er noget i vejen.

Du kan se en interaktiv timeline over iPhone-releases her.

 

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.