×
GadgetsTophistorie

[OPDATERET] Har iPhone 15 Pro Max skærmproblemer?

Et stigende antal brugere klager over, at OLED-skærmen på iPhone 15 Pro Max har problemer med burn-in.

Først blev iPhone 15 Pro Max beskyldt for at overophede. Nu hævdes det også, at OLED-skærmen lider af problemer med såkaldt burn-in. En fejl, hvor skærmbilleder brænder sig ind på displayet, efter at skærmen har vist det samme billede i længere tid.

OLED-skærme er specielt sarte over for burn-in, men tidligere har der ikke været de store problemer med skærmene på Apples iPhones (eller telefoner fra andre mærker). Ifølge iMore melder et stigende antal brugere om problemet, både på Reddit og på Apples support forum.

Her lægges der billeder op, der viser tydelige skader efter burn-in på iPhone 15 Pro Max-skærmen. Der stilles også spørgsmålstegn ved, om skaderne er direkte forbundet til overophedningsproblemerne.

Hos mediet AppleInsider maner man dog til ro. Mediet har siden 2015 indsamlet forskellige statistiker fra kilder på tværs af Apples servicekæde. Ud fra disse data er det samlede antal rapporter om burn-in skader mindre end det har været i midt-oktober de seneste tre år.

“Dette kan tilskrives forskellige udgivelsestidspunkter [af iPhone], men i sidste ende er der ikke en statistisk signifikant afvigelse af fejl,” skriver AppleInsider.

Skader fra burn-in kan opstå, hvis man med høj lysstyrke lader det samme skærmbillede stå i længere tid. Eksempelvis hvis man har slået “Automatisk lås” fra i indstillingerne, så skærmen altid er tændt.

Læs også vores iPhone 15 Pro Max anmeldelse.

OPDATERING 19. OKTOBER:

Problemerne med de “brændte skærmbilleder” har vist sig at være en fejl i softwaren iOS 17 og ikke en fysisk fejl i selve skærmen. Derfor rettes fejlen med en softwareopdatering sammen med iOS 17.1.

Selv om billederne ligner burn-in på skærmene, så skyldes det, at iOS har “frosset” tidligere skærmbilleder under det nuværende.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.