×
Fremtidens HjemTophistorie

Hej Siri, tænd vandhanen i køkkenet

Den nye Kohler Setra-vandhane aktiveres ved berøring og kan endda stemmestyres via Siri og Google Assistant.

Her er en vandhane, der er som skabt til disse corona-tider; Kohler Setra kan ikke alene aktiveres ved bevægelse, så man ikke behøver at røre den med potentielt covid-19-befængte hænder, den kan også stemmestyres via de tre største digitale assistenter; nemlig Google Assistant, Siri og Alexa. Nok ikke helt så brugbart som bevægelsessensoren, men ret blæret.

Kohler er ikke voldsomt kendt på disse breddegrader, men er ganske populære i USA, hvor de har leveret VVS-udstyr siden 1893.

Kohler Setra understøtter Siri via HomeKit. Den dukker op i Hjem-app’en og kan både tændes og slukkes via stemmen. Man kan dog endnu ikke medtage vandhanen i Automatiseringer i Home-app’en. Vandhanen kan også tilføjes til Google Home, så den kan stemmestyres via Google Assistant.

En fiks lille bonus er, at Setra måler mængden af vand der bruges, hvis man installerer Kohler Konnect-app’en. Og man kan få advarsler og beskeder, hvis vandhanen er tændt – eller burde være tændt. Her er en video, der viser, hvordan banditten installeres og bruges sammen med HomeKit:

Kohler Setra kobles på wifi-netværket (kun 2,5 GHz) og fås i forskellige designs og farver. Prisen er omkring 400 dollars – 2.500 kroner inden dansk moms og afgifter. Da Kohler, så vidt vides, ikke er i dansk distribution, skal den desværre bestilles hjem via nettet.

Youtuberen Shane What­ley har installeret og leget med vandhanen for at give sit besyv med. Du kan se hans bedømmelse af den i denne video:

Kilde
Teknikveckan.se
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.