Fremtidens HjemTophistorie

iPad som HomeKit Hub er snart fortid

Apple har bekræftet at det fremover kun er Apple TV og HomePod som kan fungere som samlingspunkt for HomeKit.

Hidtil har du kunne bruge en iPad, et Apple TV eller HomePod som HomeKit Hub. Apple har nu bekræftet at der ved udgivelsen af iOS 16, iPadOS 16 og macOS Ventura bliver ændret på dette. Fremover er det kun Apple TV og HomePod der duer til det formål.

Apples HomeKit platform lader dig styre dit smarthjem på tværs af producenter af udstyr som lys, kameraer og dørlåse. For at nævne blot nogle af de elementer der kan styres. Ved hjælp af en HomeKit Hub, så kan der opsættes rutiner og regler, som vil styres uanset om du befinder dig hjemme, da Hub’en styrer hvad der skal ske på hvilke tidspunkter og hvorfor. Uafhængigt af din iPhone.

Nu ændres dette altså, så du fremover kun vil have de muligheder med et Apple TV eller en HomePod. Sidstnævnte er dog officielt ikke tilgængelig i Danmark endnu.

Du kan godt opsætte HomeKit uden en hub, men kan i så fald kun styre og få beskeder fra dine enheder når din iPhone eller iPad er på samme trådløse netværk.

Om ændringen skyldes at Apple tilknytter sig den nye smarthjem-standard Matter melder historien ikke noget om. Men det er absolut ikke utænkeligt, at det er konkluderet at det vil påvirke oplevelsen negativt at lade en transportabel enhed agere hub for det smarte hjem.

Én af nyhederne i den kommende lancering af tvOS 16, som er styresystemet på Apple TV, er netop understøttelse af Matter-standarden. En standard som adskillige store producenter af udstyr til det smarte hjem har tilsluttet sig på forhånd. Herunder Sonos og IKEA.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.