×
ElbilerTophistorie

Her er alle detaljerne om Kia EV3

Den kompakte SUV Kia EV3 får forhjulstræk, rækkevidde på 600 kilometer og hurtig opladning. Bilen er netop blevet afsløret.

Efter ugers drillerier har Kia i dag offentliggjort alle detaljer om den nye Kia EV3, der er mærkets nye kompakte elektriske SUV – og en direkte konkurrent til Volvo EX30. Bilen får en rækkevidde på 600 kilometer, love hurtig opladning og er i øvrigt forhjulstrukket.

EV3 bliver introduceret i hjemlandet Korea i juli 2024, efterfulgt af en europæisk lancering i anden halvdel af året. Kia sigter efter priser på mellem 35.000 og 50.000 dollars (240.000-350.000 kroner før dansk moms og afgifter).

Ligesom sine større søskende, EV6 og EV9, er EV3 baseret på selskabets E-GMP drivlinje, men det er væsentlig mindre end disse. EV3 måler 4.300 millimeter i længden, 1.850 millimeter i bredden, 1.560 millimeter i højden og har en akselafstand på 2.680 millimeter. 

Den kommer i to varianter; en standardudgave med et 58,3 kWh batteri ombord, mens Long Range varianten er udstyret med et 81,4 kWh batteri. Begge modeller anvender en 150 kW/283 Nm elektrisk motor, som giver en acceleration fra 0-100 km/t på 7,5 sekunder. 

Kia lover også hurtig opladning, men EV3 har ikke 800 volt arkitektur ombord som sine søskende. Derfor bliver ventetiden ved hurtigladeren væsentlig længere. Kia oplyser selv, at den kan lades fra 10-80 procent på cirka 31 minutter. Det er et nøk sløvere end konkurrenterne, der alle satser på under en halv time.

Indenfor har Kia forsøgt at gøre EV3 til en forlængelse af hjemmet. Et bredskærmsdisplay på knap 30 tommer – bestående af 12,3 tommer fuldt digital instrumentering, et 5 tommer klimaanlægspanel og yderligere en 12,3 tommer AVN-skærm – skal give mulighed for enkel og nem betjening af diverse funktioner. Størrelse og placering giver forsædepassageren nem adgang til underholdnings- og navigationsfunktionerne.

Mange af EV3’s funktioner, inklusive køremodus, fartpilot, underholdning og navigation, kan tilgås og styres med et enkelt tryk på rattet. En række knapper under den centrale skærm betjener forskellige funktioner som kort, medier og systemkonfiguration.

Med en 25-liters frunk og en bagagerumskapacitet på 460 liter, tilbyder EV3 en af de bedste bagagekapaciteter i sin klasse. En justerbar bagagerumsbund med to niveauer giver over 140 mm fleksibilitet i lasthøjden.

Danske priser og præcis lanceringsdato er endnu ikke offentliggjort, men bliver det nærmere den europæiske lancering i andet halvår.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.