fbpx

 

 

 

 

GadgetsTophistorie

Her er hovedtelefonerne, der renser sig selv

LG's første true wireless herhjemme har både aktiv støjdæmpning og en opladeræske der dræber bakterier med ultraviolet lys.

Forleden var jeg ved lægen med en infektion i øret. Han advarede mig om, at det kunne være opstået ved at bruge in-ear hovedtelefoner. Havde jeg nu kendt LG’s seneste earbuds – og deres første på det danske marked – havde jeg muligvis undgået turen til lægen. LG Tone Free FN7, som de hedder, leveres nemlig i et etui, der ikke bare oplader hovedtelefonerne, men samtidig renser dem for bakterier.

“Ved brug af ultraviolet lys hjælper opladeræsken med at holde brugerens øre renere ved at eliminere 99,9 procent af E. coli og S. aureus på høretelefonernes indre overflade,” fortæller LG i en pressemeddelese.

Artiklen fortsætter efter annoncen

UV-lys er i det hele taget blevet en populær teknologi under corona-pandemien – også Philips har lanceret produkter, der renser elektronikken for bakterier. Hvor godt det så fungerer, er en anden sag, som jeg ikke skal gøre mig til herre over. Men chancen er. nok større i en lille lukket boks, som i LG Tone-tilfældet.

Ud over evnen til at bekæmpe bakterier, kan LG Tone Free FN7 sætte kryds i alle bokse; de kan oplades trådløst via Qi-standarden, de har aktiv støjdæmpning og de er svedresistente, så de kan bruges under træningen (IPx4). LG fortæller om den aktive støjdæmpning:

“LG Tone Free FN7 kan neutralisere udefrakommende lyde ved brug af tre mikrofoner i hver earbud, der monitorerer lydbølger fra alle retninger. Med ANC aktiveret bliver omkringliggende lyde næsten fuldstændigt lukket ude, hvilket gør hver tone og stemme tydelig og mere naturlig. Hvad enten du er på flyet, på en udendørs cafe eller på en trafikeret gade, vil det lyde som om, du er i dit eget stille, personlige rum.”

LG har allieret sig med Meridan Audio, der leverer lydteknologi, og har udrustet hovedtelefonerne med en processor, der kan skabe “omsluttende” lyd. Det er ikke surround, men noget, der ligner. Ligesom Apples Rumlig Lyd via Atmos.

” … er med til at genskabe en realistisk lydscene, der simulerer oplevelsen af at lytte til ægte højtalere og levere stemmer med en utrolig renhed, der omslutter lytteren fuldstændigt,” fortæller koreanerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Batterilevetiden er anstændig uden at imponere; uden aktiv støjdæmpning aktiveret klarer propperne 7 timers musik mellem opladninger. Er den aktive støjdæmpning aktiveret, reduceres tiden til 5 timer. Opladeretuiet giver en samlet spilletid på mellem 15 timer (med ANC) og 21 timer.

LG har allerede fragtet LG Tone ud i butikkerne, hvor de fås i enten sort eller hvid til en vejledende udsalgspris på 1.640 kroner. Ikke just billigt, men måske pengene værd, hvis de virkelig kan holde bakterierne fra øregangen.

Back to top button