Fremtidens HjemTophistorie

Desinficér din elektronik med UV-C lys

Philips er klar med to produkter, der skal rense både mindre genstande og hele rum for vira og bakterier ved hjælp af UV-C lys.

Philips lancerer nu to nye produkter til at bekæmpe SARS-CoV-2 og andre vira og bakterier. En Philips UV-C bordlampe, som kan desinficere hele rum for virus og bakterier, og en Philips UV-C desinfektionsboks, som kan desinficere små genstande, som eksempelvis mobiltelefoner.

UV-C-teknologi er angiveligt en effektiv måde at neutralisere vira og bakterier på. Luset kan også klare skimmelsvamp og sporer, fortæller Signify.

Artiklen fortsætter efter annoncen

– Mens verden tilpasser sig udfordringerne fra COVID-19-pandemien, bidrager vi til et øget behov for desinfektion ved at introducere to nye Philips UV-C-desinfektionsprodukter. Begge er udstyret med lyskilder, der kan inaktivere vira og bakterier, og dermed sørge for at holde vores hjem og personlige genstande fri fra skadelige mikroorganismer, siger Rowena Lee, Division Leader Digital Products hos Signify.

Lampe klarer hele rum

Til hele rum, har Signify lanceret UV-C desinfektions-lampen fra Philips, der har et simpelt kontrolpanel og indbygget stemmestyring. Indbyggede bevægelsessensorer slukker automatisk lampen, hvis der kommer nogen ind i rummet, da lyset kan være skadelig for øjne og hud.

UV-C
Philips UV-C-lampen.

Tiden det tager at desinficere et rum i et hus afhænger af størrelsen på rummet og typen af overflader eller genstande. For eksempel tager en gennemsnitlig stue cirka 45 minutter at desinficere, et soveværelse 30 minutter, og et typisk badeværelse cirka 15 minutter. For at sikre, at rummet desinficeres effektivt, bruger lampen en dosis, der overstiger den krævede dosis for at inaktivere de fleste bakterier, der er testet mod UV-C-lyseksponering.

Boks til mailen og andre genstande

UV-C boksen er lavet til desinfektion af små genstande som nøgler, mobiltelefoner, legetøj, sutteflasker etc. Man placerer genstandene i boksen, lukker låget, og i løbet af få minutter er tingene desinficeret. Alle bakterier og vira, der er testet til dato, responderer på UV-C-desinfektion, fortæller Signify.  I laboratorietest reducerede Philips UV-C lyskilder SARS-CoV-2 infektivitet på en overflade til under detekterbare niveauer på 9 sekunder.

UV-C

Det digitale display giver i alt fire valgmuligheder. Udover desinficeringsfunktionen kan opbevaringsfunktionen kontinuerligt desinficere genstande som for eksempel tandbørster eller sutteflasker. Al fugt på personlige genstande kan fjernes med tørrefunktionen. Kombinationen desinficer + tør fjerner fugt og desinficerer genstande som legetøj og babyprodukter. Tørrefunktionen bør dog ikke bruges på elektroniske enheder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De indbyggede sensorer slukker automatisk for enheden, når låget åbnes. Dette sikrer, at UV-C-lys ikke slipper ud og  er en ekstra sikkerhedsforanstaltning.

Desinfektionslampen fra Philips fås allerede nu. Vejledende salgspris er 899,90 kroner. Boksen vil være tilgængelig i foråret 2021. Vejledende salgspris bliver 1.329,90 kroner.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.