Pixel
Transport

Her er Kalashnikovs Tesla-konkurrent

Våbenproducenten har præsenteret prototypen på sin nye elbil, der er inspireret af sovjetisk bildesign.

Den russiske våbenproducent bag AK-47 maskinpistolen, Kalashnikov, pønser på at lave sin egen elbil, der teknologisk skal konkurrere mod Tesla og de øvrige store elbilsproducenter. CV-1 blev vist frem på en våbenmesse uden for Moskva og kan ifølge producenten køre op til 350 kilometer på en enkelt opladning.

Sovjetisk æstetik

Den dueblå CV-1 er inspireret af en sovjetisk hatchback fra 1970’erne kaldet “Izh-Kombi”, skriver Kalashnikov på sin hjemmeside. De skriver videre, at de har udviklet banebrydende teknologi til elbilen. Blandt andet en vekselretter, der konverterer jævnstrømsenergi til vekselstrømsenergi.

Da CV-1 er en prototype, er der ingen informationer om prisen, ligesom det heller ikke nævnes hvorfor bilen forventes i handelen. Her er flere billeder af CV-1:

Lille Igor

Kalashnikov har længe ønsket at udvide forretningen – ifølge BBC har firmaet for nyligt lanceret et tøjmærke, ligesom de har både paraplyer og cover til mobiltelefoner i produktkataloget.

Tidligere på ugen afslørede firmaet en 4 meter høj bemandet robot ved navn Igorek (“lille Igor”, red.), der ser ud til at være inspireret af Robocop-filmen. Robotten skal udføre “ingeniør- og kampopgaver” foertæller Kalashnikov, der forventer at kunne fremvise en forbedret udgave ved en udstilling i 2020.

Her er Lille Igor …

Peter Engels Ryming

Var med til at starte Danmarks første gadgetmagasin Gear i 2003 og var chefredaktør for magasinet indtil starten af 2009. Samtidig leverede han i en årrække test af forbrugerelektronik til Ekstra Bladet. Har også været redaktør på den danske udgave af T3.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.