Pixel
Transport

Her er Kalashnikovs Tesla-konkurrent

Våbenproducenten har præsenteret prototypen på sin nye elbil, der er inspireret af sovjetisk bildesign.

Den russiske våbenproducent bag AK-47 maskinpistolen, Kalashnikov, pønser på at lave sin egen elbil, der teknologisk skal konkurrere mod Tesla og de øvrige store elbilsproducenter. CV-1 blev vist frem på en våbenmesse uden for Moskva og kan ifølge producenten køre op til 350 kilometer på en enkelt opladning.

Sovjetisk æstetik

Den dueblå CV-1 er inspireret af en sovjetisk hatchback fra 1970’erne kaldet “Izh-Kombi”, skriver Kalashnikov på sin hjemmeside. De skriver videre, at de har udviklet banebrydende teknologi til elbilen. Blandt andet en vekselretter, der konverterer jævnstrømsenergi til vekselstrømsenergi.

Da CV-1 er en prototype, er der ingen informationer om prisen, ligesom det heller ikke nævnes hvorfor bilen forventes i handelen. Her er flere billeder af CV-1:

Lille Igor

Kalashnikov har længe ønsket at udvide forretningen – ifølge BBC har firmaet for nyligt lanceret et tøjmærke, ligesom de har både paraplyer og cover til mobiltelefoner i produktkataloget.

Tidligere på ugen afslørede firmaet en 4 meter høj bemandet robot ved navn Igorek (“lille Igor”, red.), der ser ud til at være inspireret af Robocop-filmen. Robotten skal udføre “ingeniør- og kampopgaver” foertæller Kalashnikov, der forventer at kunne fremvise en forbedret udgave ved en udstilling i 2020.

Her er Lille Igor …