fbpx

 

 

 

 

Teknologi

Ni ud af ti antivirusprogrammer til Android er ubrugelige

En ny test viser, at der er meget langt mellem fungerende antivirusprogrammer til mobiltelefonen.

Det er ikke nogen dum ide at installere antivirusprogrammer på sin mobiltelefon, men det er bestemt ikke ligegyldigt hvilket program man vælger. Tværtimod. En ny test viser, at ni ud af ti testede programmer ikke leverer varen. 

Det er den uafhængige organisation AV-Comparatives der står bag testen. De har testet ikke færre end 250 forskellige antivirusprogrammer til Googles Android-platform – og kun 23 af dem var i stand til at opdage og bekæmpe de 2.000 former for skadelig software, de blev udsat for. Det skriver DR.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tværtimod er der faktisk antivirusprogrammer, der distribueres i Google Play Store, der i virkeligheden installerer og spreder skadelig software, advares der i testen.

Stol ikke på andre brugere

AV-Comparatives anbefaler at man holder sig til velrenommerede og velkendte udviklere, når man vælger sit antivirusprogram. Mængden af downloads og anmeldelser fra andre brugere er ikke troværdige, da brugerne ikke ka gennemskue hvor godt programmet beskytter telefonen, men snarere anmelder brugeroplevelsen.

Blandt de 23 programmer, der rent faktisk kan levere ordentlig beskyttelse til mobiltelefoner, er programmer fra: AVG, Bitdefender, BullGuard, ESET, F-Secure, Kaspersky Lab, McAfee, Symantec og Trend Micro.

Hele testen kan læses her.


Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button