fbpx

 

 

 

 

Gadgets

HP lancerer HP Elite Dragonfly ultrabærbar bygget af magnesium og genbrugsplast

HP Elite Dragonfly vejer under et enkelt kilo og har både 4G, 24 timers batterilevetid og touchskærm

Udviklingen på bærbare går ganske hurtigt for tiden, og HP er en af de gamle kæmper, der konkurrerer om forbrugernes gunst. Tendensen er klar: Hurtigere, mindre og lettere. Og det er de tre kriterier HP prøver at ramme med deres nye HP Elite Dragonfly, der både henvender sig til private og pro-brugere.

24 timers batterilevetid og hurtigopladning

HP Elite Dragonfly har mere end almindeligt lang batterilevetid, for med den største batteripakke kommer den gennemsnitlige batterilevetid helt op over 24 timer. Men så må du også finde dig i, at computeren vejer et par hundrede gram mere. Det er dog ikke så galt, når man starter nede på omkring et kilo. I standardversionen er batterilevetiden på ca. 16 timer. Til gengæld kan du lade maskinen mere end almindeligt hurtigt op – på ca. 30 minutter når du knap 50% hvis du har standardbatteriet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Masser af indgange

Ofte går producenterne på kompromis med tilslutningsmulighederne når de bygger de helt små og lette bærbare – men med Dragonfly går HP lidt i den anden retning; her er både to USB-C porte og en ”gammel” USB 3.1 port, så du kan slutte alt det lidt ”ældre” tilbehør til også – og så, sidst, men ikke mindst, en HDMI udgang så computeren let kan tilsluttes til en større skærm eller et tv.

Wifi og 4G

Hvis du helst vil slippe for kabler er der også god mulighed for at forbinde computeren trådløst. Indbygget er nemlig både den nye standard Wifi6 og gigabit 4G med 4×4 antenner. Med andre ord er der virkelig mulighed for at komme online hvad enten du er på kontoret, hjemme eller på farten.

43” skærm – hvis det ikke kan blive stort nok

En ting er at lave en ekstremt lille og tynd bærbar – men hvis du arbejder med mange applikationer og eventuelt video- og billedredigering får du formentlig brug for noget mere arbejdsplads. Derfor lancerer HP sammen med Dragonfly også en ekstremt bred skærm, hvorpå du faktisk kan have signalet fra to forskellige computere på én gang. Og hvis du har det kan du faktisk trække filer fra den ene til den anden ved bare at trække dem fra det ene skærmbillede til det andet – og ja, det lyder skørt, men det virker faktisk, har HP vist os ved en demonstation.

Skærmen har tilslutning via USB-C, og du kan godt tilslutte både en PC og en Mac på samme tid. Den er hele 43″ bred på tværs, så du kommer ikke til at gå ned på skrivebordsplads.

Pris og tilgængelighed

Den danske pris kendes endnu ikke, men i euro er den 879, hvilket formentlig betyder en dansk pris omkring DKK 6.500 kr. Både HP Elite Dragonfly og HP S430c Curved Ultrawide Monitor vil være tilgængelig i Danmark i november.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Du kan læse mere hos HP.

iNPUT er inviteret til New York af HP for at kigge på den nye Dragonfly bærbare.

Back to top button