×
TeknologiTophistorie

Tyskland finder mystisk komponent i Huawei-udstyr

Al udstyr fra Huawei skal granskes efter at tyske myndigheder har fundet komponent, der i værste fald kan lægge det tyske 5G-netværk ned.

De tyske sikkerhedsmyndigheder meldte i marts måned ud, at alle komponenter fra kinesiske Huawei skulle gennemgå en sikkerhedskontrol. Nu viser det sig, at årsagen skyldtes, at der var blevet fundet en mystisk komponent, der i værste fald kunne bruges til at lægge hele det tyske 5G-netværk ned. Det skriver Politico.

I modsætning til Danmark valgte Tyskland ikke at udelukke den kinesiske gigant fra opbygningen af 5G-netværket. Men det ændres der sandsynligvis på nu, gætter mediet.

Mens meget af frygten for kinesisk teknologi i de vestlige 5G-netværk hidtil har handlet om spionage, så åbner fundet af den nye komponent for sabotage. Komponenten er til energistyring og vil, i yderste konsekvens, kunne lamme hele det tyske telenetværk.

Det tyske Indenrigsministerium vil ikke kommentere sagen, med henvisning til, at det drejer sig om klassificerede oplysninger.

Læs mere: Nyt lovforslag skal kunne forbyde Huawei i dansk infrastuktur.

Patrick Berger, der er chef for medieanliggender hos Huawei, siger derimod, at de ikke er “blevet informeret om en risiko relateret til en energiledelseskomponent af nogen myndighed.”

– Cybersikkerhed og privatlivsbeskyttelse er Huaweis højeste prioritet, tilføjede han.

Det tyske indenrigsministerium har bedt netværksoperatører om at indsende lister over alle kinesiske “sikkerhedsrelevante” komponenter. Kontrollerne forventes afsluttet i løbet af de kommende måneder.

Læs flere artikler om beskyldningerne mod Huawei her.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.