×
Computere og tilbehørUltrabooks

Huawei MateBook X Pro

En stor skærm på en lille bærbar, ydelse til det meste og et lækkert design - Huawei MateBook X Pro har det hele

Når man åbner kassen med Huawei MateBook X Pro er man ikke i tvivl om, hvorfra inspirationen kommer: Apples MacBook Pro (Ja, selv navnet er næsten det samme.) Men hvor den billigste MacBook starter ved en pris på omkring 11.500 for en maskine med forrige generation af Intels processorer, så koster Huawei MateBook X Pro ca. 11.000 (I vores testkonfiguration koster den 11.999 kr.). Og for de penge får du rigtigt meget computer.

Lækkert og helstøbt design

Designet ligner meget det, man får hos konkurrenterne fra Apple. Alt er lækkert, holdt i en metalgrå og virker generelt ekstremt solidt. Skærmen er hele 13,9″, hvilket slår Apples MacBook med ca. en tomme – og det lyder måske ikke af så meget, men i praksis er der virkelig forskel på de to størrelser. Det mest imponerende er, at Huaweis maskine ikke er hverken større eller tungere end Apples MacBook. Med andre ord får du en kompakt maskine med en gedigen skærm. Aldeles fantastisk.

Byggekvaliteten er der heller ikke en finger at sætte på. MateBook X Pro er et solidt stykke hardware, og ligegyldigt hvordan og fra hvilken vinkel man ser den er den rigtigt pæn. Jeg må indrømme, at holdt op ved siden af en MacBook Pro er det næsten svært at se forskel på ydersiderne.

Flere anmeldelser, nyheder og guides? Giv os et like på Facebook!

Hurtig processor, langsom grafik

MateBook X Pro er udrustet med seneste generation af Intels processorer, Kaby Lake. Det er absolut godkendt, og til afvikling af almindelige opgaver leverer computeren da også glimrende ydelse. Selv Photoshop kører fint og uden større ventetid, selv hvis man åbner store filer. Vores testmaskine er udgaven med Core i5 processor, men den findes også med Core i7 processor – men det er formentlig ikke nødvendigt at køre den dyreste udgave af maskinen.

I vores benchmarks klarer MateBook sig rigtigt godt med en score på 39.883 – vel at mærke når den bruger Nvidia MX150 kortet, der er indbygget. Det kan vi holde op imod Apples MacBook Pro 13″, der ender på 36.635 – vel at mærke i en konfiguration, der koster 32.999 kr. og en Core i7 processor. Med andre ord et rigtigt godt resultat for en bærbar til 11.999 kr.

En vigtig grund til, at MateBook performer så godt er altså grafikkortet MX150 fra Nvidia. Og det er vigtigt, at du vælger modellen med netop den konfiguration, for MateBook X Pro i udgaven til 10.999 kr. er kun udrustet med Intels Iris Pro 620 kort, hvor MacBook’en for eksempel har 655. Det er to meget forskellige kort, og hvor MacBook fint håndterer relativt nye 3D spil i en fornuftig opløsning er det stort set umuligt at spille andet end helt basale spil på MateBook X Pro med 620-kortet. Det giver selvfølgelig også nogenlunde god mening at det ikke er et fokusområde på en maskine, der så tydeligt er beregnet til mere seriøse opgaver, men jeg ville virkelig gerne have en computer hvor jeg bare kan spille Civ 5 i nogenlunde kvalitet. Hvis du vil spille på maskinen skal du enten have en eGPU eller betale for Nvidia MX150 kortet, der i øvrigt kun koster 1.000 kr. mere, så det er lidt en no-brainer. Heldigvis er det altså netop den konfiguration, vi har fået til test.

Glimrende skærm

Skærmen på MateBook X Pro er god – endog meget god. Selv i solskin står den helt fint. Den indbyggede touch fungerer hurtigt og Windows er efterhånden også virkelig velegnet til at bruge forskellige touchfunktioner. Opløsningen er på 3.000 x 2.000, hvilket må siges at være mere end godkendt, og kombineret med størrelsen på 13,9″ og 3:2 formatet får du altså virkelig en skærm, der er perfekt til arbejde i langt de fleste applikationer.

En enkelt ting, der ikke har direkte at gøre med skærmen, men som dog er en afledt effekt er, at den meget tynde kant rundt har nødvendiggjort at flytte kameraet ned i tastaturet hvor det gemmer sig under en tast. Det er en langt fra optimal løsning, fordi vinklen på kameraet bliver en smule mærkeligt, og jeg er heller ikke helt tryg ved holdbarheden. Ikke desto mindre fungerer det, og er du – som mig – typen, der kun bruger kameraet meget sjældent så er det jo ikke det store problem. Derimod får du så heller ikke risikoen for at nogen kan tænde dit webcam og overvåge dig, så hvis du er typen der er bekymret for den slags er løsningen egentlig meget fin.

Gode detaljer

Batterilevetiden opgiver Huawei selv til at være 12 timer. Hvordan de er kommet frem til det er jeg ikke helt sikker på, men det må være noget med at lade skærmen være helt skruet ned det meste af tiden. I hvert fald kan jeg “kun” hive ca. 9 timer ud af den, men det er heller ikke helt ringe, og svarer meget fint til, hvad konkurrenterne leverer.

Powerknappen fungerer også som fingeraftrykslæser, og det er superpraktisk. Den fungerer både med Windows Hello og via hardware. Opstartstiden er under 10 sekunder fra man trykker til computeren er helt klar. Det er glimrende.

MateBook X Pro er udrustet med to stk. USB-C porte og – ta-daaah – en enkelt USB-A (Den gamle USB) port. Tag den, Apple. Det er fedt at der er blevet plads til den gamle standard også, for hvem har ikke noget udstyr liggende, de gerne vil bruge?

Lyd over middel

Selv om computeren ifølge specifikationerne understøtter Dolby Atmos, så er Atmos efterhånden et så udvandet begreb at det er ligemeget. Det er dog ikke ensbetydende med, at lyden er dårlig – tværtimod er den aldeles udmærket, og især i diskant og mellemtone er den fin. Det eneste sted, den mangler en smule er på bassen. Her bliver den klart slået af eksempelvis HP’s højttalere, der leverer mere fylde (De er også bygget af HP, så det giver måske mening). Men tager man den utroligt lækre indpakning i betragtning, er det altså virkelig en rigtigt fin lyd MateBook kan levere, og de fleste vil synes det er nok til at se eksempelvis film og tv på.

Den bedste computer lige nu?

Ser man på MateBook X Pro som helhed er det en fabelagtig computer. Den leverer på design, ydelse og generel kvalitet som få andre. Løsningen med kameraet i tastaturet er ikke optimal, men derudover må jeg bare bukke mig i støvet for Huaweis evner til at bygge en god bærbar computer. Faktisk må jeg indrømme, at der nok ikke findes bedre på markedet lige nu. Smukt, Huawei.

 

Huawei MateBook X Pro

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

Pris: Fra 10.999 kr.

Huawei har med MateBook X Pro lavet en bærbar, der ser lækker ud og som kvalitetsmæssigt ligger lige op ad de allerbedste på markedet. En klar anbefaling.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.