×
ElbilerTophistorie

14 elbiler ladetestet – vinderen lader 100 km på 4 minutter

Hyundai Ioniq 6 snupper samtlige førstepladser i en ny ladetest af 14 aktuelle elbiler.

En af de faktorer, der kan kurere potentiel rækkeviddeangst, er en høj ladeeffekt. Altså hvor hurtigt bilen er til at fylde kilometer på batteriet. Det varierer en del mellem modellerne og derfor har den uafhængige organisation AutoBest påtaget sig opgaven med rent faktisk at teste dem.

I deres seneste test har de haft 14 elbiler under luppen. Alle bilerne i testen blev ladet fra 20 til 80 procent på en 350 kW hurtiglader.

Den mest effektive af bilerne kan lægge 100 kilometer på batteriet, på mindre end den tid, det tager at gå på toilettet. Nemlig fire minutter. Det er Hyundai Ioniq 6.

Faktisk er der kun to modeller, der kan lade 100 kilometer på under ti minutter. Ud over Ioniq 6 er det Tesla Model 3. Den sløveste, Citroën e-C4, skal bruge 25 minutter på opgaven.

Selv om Tesla er hurtig til at få 100 kilometer på batteriet, skal den 30 minutter på at lade fra 20 til 80 procent. Altså dobbelt så meget tid som Hyundai Ioniq 6, der gør det på 15 minuter. Igen får Citroën bundplacering med 40 minutter.

Herunder resultaterne fra testen:

Fodnote: Tiden til at oplade 100 kilometer er et gennemsnit af hele opladningsprocessen, fordi opladningshastigheden ikke er helt lineær gennem hele DC-hurtigopladningen. Opladningen blev foretaget med opvarmede batterier efter en længere rejse, hvilket skaber et realistisk scenarie, hvor du oplader under en igangværende rejse.

Læs også: Her er 70 elbilers faktiske forbrug.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.