×
TeknologiTophistorie

I dag er det endegyldigt slut med NemID

Når klokken i aften passerer midnat, så er det endegyldigt slut med NemID, som lukker og slukker efter 13 år.

Med introduktionen af MitID i 2021 har NemID været under udfasning. Siden oktober 2022 har det ikke været muligt at benytte det offentlige login til netbank eller online handel og ved midnat i dag den 31. oktober 2023 lukkes der endegyldigt.

NemID blev præsenteret tilbage i 2010, som et samarbejde mellem staten og den danske banksektor. Det blev en introduktion til danskerne til to-faktor-logins, papkort og digital selvbetjening. NemID afløste den Digitale Signatur, som voldte en del udfordringer for mange med sin særlige nøgle, som skulle installeres på computeren.

Det var først otte år efter sin introduktion, at vi fik en app, som kunne afløse papkortet.

Læs også: Samsung telefoner ramt af problemer med MitID efter opdatering

Siden juni i år har NemID været i såkaldt begrænset drift. Det har således ikke været muligt at få udstedt nyt NemID eller få support telefonisk eller hos borgerservice hos kommunerne.

For 14 dage siden var der endnu 33.728 danskere, som endnu ikke havde aktiveret et MitID, kan Computerworld.dk fortælle.

MitID ejes af et partnerskab mellem Finans Danmark og Digitaliseringsstyrelsen, som repræsenterer hhv. bankerne og det offentlige Danmark, dvs. staten, regionerne og kommunerne.

Skulle du være blandt de, der ikke har fået aktiveret MitID, så er der hjælp at hente.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.