×
TeknologiTophistorie

Slut med NemID på MobilePay

Er du en af de 57.000 danskere, der ikke har skiftet til MitID, får du problemer med MobilePay fremover.

Der er 57.000 danskere, der endnu ikke har omfavnet MitID, og de ryger snart i problemer. Til oktober lukkes der ned for NemID, så adgangen til offentlig kommunikation skal foregå via MitID. Men MobilePay tager forskud på glæderne og udelukker snart alle de brugere, der stadig bruger NemID. Det fortæller Ekstra Bladet.

– Vi er i gang med at gå skridtet videre og også udfase NemID, siger presseansvarlig i MobilePay Peter Kjærgaard til mediet.

I disse dage og uger sender tjenesten en sms til brugerne, hvor de giver dem 30 dage til at skifte til MitID. Alternativt vil deres konto blive spærret.

Peter Kjærgaard begrunder udfasningen med, at det er sikrere for kunderne.

– For ti år siden lagde vi ud med cpr-registrering. Og så har vi øget vores sikkerhedsniveauer i takt med den almindelige dialog med Finanstilsynet og andre myndigheder, i takt med at danskerne er blevet stadig mere vant til højere sikkerhedsniveauer – og i takt med at forbryderne er blevet dygtigere og dygtigere, siger Kjærgaard til Ekstra Bladet.

Så sent som i september sidste år, havde en halv million danskere endnu ikke aktiveret MitID. NemID vil helt ophøre med at fungere den 31. oktober 2023.

Læs også: MobilePay åbner for brugerbetaling.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.