TeknologiTophistorie

NemID lukker snart

NemID lukker den 30. juni 2023. Herefter kan du udelukkende tilgå digitale selvbetjeningsløsninger med MitID.

Har du endnu ikke konverteret fra NemID til MitID, er det ved at være tid. Hele NemID lukker. Det vil sige nøgleapp, nøglekort, nøgleviser, Voice Response-løsningen, medarbejdersignatur og Sikker e-mail. Efter den 30. juni 2023 vil det heller ikke længere være muligt at logge ind på nemid.nu og få indsigt i din NemID-historik via hændelsesloggen. Det fortæller Digitaliseringsstyrelsen.

Vi går ud fra, at de fleste af vores [teknologi-kyndige] læsere allerede har skiftet. Men så sent som i september sidste år, havde en halv million danskere endnu ikke aktiveret MitID.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fra primo marts vil brugere af NemID blive varslet om den forestående nedlukning i nøgleapp’en med teksten: ”30. juni 2023 lukker NemID. Efter denne dato kan du ikke længere bruge NemID. Brug MitID allerede nu”.

Nedlukning af Sikker e-mail-løsningen

Sikker e-mail-løsningen bliver ikke videreført i MitID. Er du, eller har du været bruger af Sikker e-mail i NemID, vil du ikke længere kunne sende og modtage e-mails gennem NemID.

MitID kan heller ikke bruges til at dekryptere gamle e-mails krypteret med NemID. Når systemet er lukket ned, mister du adgangen til dine e-mails krypteret med NemID. Gem dine krypterede e-mails i PDF-format inden medio 2023, hvis du fortsat har brug for at læse dem.

Bemærk, at hvis du er bruger af NemID på hardware eller nøglefil, vil du fortsat vil kunne åbne dine e-mails krypteret med NemID.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.