ElbilerTophistorie

i-Go er en billig elektrisk bybil til Europa

Den kan bare køre 160 kilometer på en opladning og har en topfart på 100 km/t. Til gengæld er i-Go fra amerikanske Mullen ganske billig.

Takket være de dyre batterier er elbiler typisk væsentlig dyrere end deres fossil-forgængere og der er langt mellem elbiler til under 150.000 kroner. Amerikanske Mullen har set hullet og introducerer nu den elektriske mikrobil i-Go på det europæiske marked.

Bilen er godkendt og klar til salg i England, Tyskland, Spanien, Frankrig og Irland. Og dermed også Danmark, selv om der ikke er umiddelbare om en lancering herhjemme. De første modeller forventes på vejene i Tyskland til december.

Prisen for i-Go er sat til overskuelige 11.999 dollars, hvilket svarer til knapt 87.000 kroner. Hertil kommer eventuelle skatter og afgifter.

Til gengæld er det altså ikke nogen motorvejsfræser. i-Go har bare fire sæder (som eksempelvis VW Up og andre mikrobiler) og et batteri på 16,5 kWh. En lav vægt giver dog bilen en rækkevidde på 160 kilometer på en opladning (WLTP). Som en bybil kan det være tilstrækkeligt for mange.

i-Go
Mullen i-Go er en udpræget bybil.

Den elektriske motor har beskedne 46 heste i stalden og maksimumhastigheden angives til at være 100 kilometer i timen.

Der er flere informationer om i-Go på Mullens hjemmeside.

Også Volkswagen, Skoda og Seat arbejder på at gøre elektriske mikrobiler til virkelighed. Det samme gør Hyundai.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.