ElbilerTophistorie

Hyundai arbejder på billig elbil til Europa

Hyundai udvikler billig elbil specifikt til det europæiske marked. Det bliver en direkte konkurrent til VW ID Life og Seat UrbanRebel.

Mens der er rigeligt af elektriske biler at vælge mellem i SUV-segmentet, kniber det stadig med at finde en billig elbil i mini- eller mikro-segmentet. Volkswagen-gruppen arbejder på sagen, men det gør Hyundai åbenbart også, beretter Automotive News.

Under et arrangement i Prag i sidste uge fortalte Hyundais europæiske marketingschef, Andreas-Christoph Hofmann, at der arbejdes på en billig elbil specifikt til det europæiske marked. Målet er, at den skal have en startpris på under 150.000 kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dermed bliver den en direkte konkurrent til Volkswagen ID Life, der skal sælges til samme pris. Den baseres på en fysisk mindre version af Volkswagens elektriske MEB-platform, får forhjulstræk og skal på vejene i 2025. I hvert fald ifølge planen.

Også Seat og Skoda arbejder på billige mikro-elbiler, baseret på den samme platform. Alle peger de mod 2025 som året, hvor modellerne materialiseres.

Hyundai kommer dog ikke med nogen tidsramme. Andreas-Christoph Hofmann fortæller, at der kan komme til at gå noget tid, da det endnu er svært at gøre dem rentable. Han nævner også, at der er tekniske udfordringer med at bygge små elbiler.

For små to år siden lancerede Hyundai sin 2020-model af den fossile mikrobil i10 til fremragende anmeldelser. Måske bliver den næste i rækken fuldt elektrisk?

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.