×
Gadgets

IFA: Philips sætter projektorer på fladskærmen

Hvis man ser bort fra LG’s landvindinger på OLED-fronten er det ikke meget, der sker med fladskærmene i denne tid (nej, buede fladskærme er ikke da thing). Men Philips gør et ihærdigt forsøg ved at hæve deres Ambilight-teknologi til højere potens – med Ambilux sidder der små projektorer bag på tv’et, der skyder filmstumper op på væggen.

De fleste har et enten-eller forhold til Ambilight, der oplyser væggen omkring tv’et med farver, der matcher indholdet på skærmen. Enten elsker man det, eller også synes man det er rasende ligegyldigt – nærmest generende. Denne skriver tilhører den første kategori. Jeg synes, det giver indlevelsen et helt nyt niveau. Hvis man først har brugt det i en periode, mangler det, når der slukkes for det.

Den nyeste aftapning af Ambilight hedder Ambilux og de små LED-pærer, der lyste væggen op i tidligere versioner, er skiftet ud med ni små pico-projektorer. Og nu kan de ikke bare lyse op, de kan vise indholdet fra skærmen, så skove, skygger m.m. strækkes ud på væggen. Vi så en demonstration i Berlin og var imponerede.

Sådan ser Philips nye Ambilux-fladskærm ud på bagsiden.
Sådan ser Philips nye Ambilux-fladskærm ud på bagsiden.

Den første fladskærm med Ambilux bliver den 65 tommer store Philips 65PUS8901 Ambilux UHD TV, der har 4K-opløsning, quad-core processor og Android TV-brugerflade. Det rammer butikkerne engang i løbet af årets fjerde kvartal.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.