fbpx

 

 

 

 

Gadgets

IFA: Philips sætter projektorer på fladskærmen

Hvis man ser bort fra LG’s landvindinger på OLED-fronten er det ikke meget, der sker med fladskærmene i denne tid (nej, buede fladskærme er ikke da thing). Men Philips gør et ihærdigt forsøg ved at hæve deres Ambilight-teknologi til højere potens – med Ambilux sidder der små projektorer bag på tv’et, der skyder filmstumper op på væggen.

De fleste har et enten-eller forhold til Ambilight, der oplyser væggen omkring tv’et med farver, der matcher indholdet på skærmen. Enten elsker man det, eller også synes man det er rasende ligegyldigt – nærmest generende. Denne skriver tilhører den første kategori. Jeg synes, det giver indlevelsen et helt nyt niveau. Hvis man først har brugt det i en periode, mangler det, når der slukkes for det.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den nyeste aftapning af Ambilight hedder Ambilux og de små LED-pærer, der lyste væggen op i tidligere versioner, er skiftet ud med ni små pico-projektorer. Og nu kan de ikke bare lyse op, de kan vise indholdet fra skærmen, så skove, skygger m.m. strækkes ud på væggen. Vi så en demonstration i Berlin og var imponerede.

Sådan ser Philips nye Ambilux-fladskærm ud på bagsiden.
Sådan ser Philips nye Ambilux-fladskærm ud på bagsiden.

Den første fladskærm med Ambilux bliver den 65 tommer store Philips 65PUS8901 Ambilux UHD TV, der har 4K-opløsning, quad-core processor og Android TV-brugerflade. Det rammer butikkerne engang i løbet af årets fjerde kvartal.

Back to top button