GadgetsTophistorie

Philips bygger ’Sonos-funktionalitet’ i deres tv

Philips adopterer multirumsformatet DTS Play-Fi, der gør det muligt at sammensætte enheder fra forskellige producenter.

Philips OLED805 bliver det første produkt fra TP Vision med mulighed for trådløs multirumslyd via DTS Play-Fi. Det kommer på markedet i juli og resten af året rulles DTS Play-Fi ud i en lang række TV- og audioprodukter med Philips-logoet på, fortæller selskabet i en pressemeddelelse.

DTS Play-Fi er en Sonos-lignende løsning, som i modsætning til Sonos virker trådløst på tværs af produkter fra forskellige producenter. Op til 32 enheder kan forbindes – hvoraf de 16 kan spille det samme nummer – og der er otte forskellige mennesker, som kan bruge systemet samtidig.

Philips OLED805 bliver den første model med DTS Play-Fi fra en førende TV-producent – og Philips stopper ikke der. I fremtiden vil løsningen blive bygget ind i både soundbars og højttalere, lover Philips. Desuden vil løsningen også blive tilgængelig på eksisterende fladskærme via en opdatering:

– Den nye mulighed for at lade TV’et indgå i hjemmets musiksystem vil også række bagud, idet vi i andet halvår kommer med en firmwareopdatering til Philips Android TV fra 2019 og frem, fortæller Nordic Business Manager Jan Hollendsted fra TP Vision, som står bag Philips’ TV- og audioprodukter.

DTS Play-Fi er langt fra nogen ny opfindelse; den har været i brug siden 2012 og var oprindeligt kun til Android. Siden er der også kommet apps til iOS, Kindle Fire og Windows-computere.

Der findes allerede adskillige DTA Play-Fi kompatible produkter. og lige som på Sonos kan man via app’en tilgå en række tjenester, såsom Spotify, Tidal, Deezer og en række internetradio-stationer.

Du kan også betjene systemet med tale via Alexa og Siri. Hvis du kobler flere trådløse højtalere sammen kan du få stereolyd eller 5.1 surroundlyd. Lyden er i topkvalitet: Hi-Res audio, og DTS Play-Fi kører i et lukket netværk, så du eksempelvis kan streame musik fra din smartphone eller lyden fra dit TV rundt i huset. 

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.