fbpx

 

 

 

 

GadgetsTophistorie

Philips bygger ’Sonos-funktionalitet’ i deres tv

Philips adopterer multirumsformatet DTS Play-Fi, der gør det muligt at sammensætte enheder fra forskellige producenter.

Philips OLED805 bliver det første produkt fra TP Vision med mulighed for trådløs multirumslyd via DTS Play-Fi. Det kommer på markedet i juli og resten af året rulles DTS Play-Fi ud i en lang række TV- og audioprodukter med Philips-logoet på, fortæller selskabet i en pressemeddelelse.

DTS Play-Fi er en Sonos-lignende løsning, som i modsætning til Sonos virker trådløst på tværs af produkter fra forskellige producenter. Op til 32 enheder kan forbindes – hvoraf de 16 kan spille det samme nummer – og der er otte forskellige mennesker, som kan bruge systemet samtidig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Philips OLED805 bliver den første model med DTS Play-Fi fra en førende TV-producent – og Philips stopper ikke der. I fremtiden vil løsningen blive bygget ind i både soundbars og højttalere, lover Philips. Desuden vil løsningen også blive tilgængelig på eksisterende fladskærme via en opdatering:

– Den nye mulighed for at lade TV’et indgå i hjemmets musiksystem vil også række bagud, idet vi i andet halvår kommer med en firmwareopdatering til Philips Android TV fra 2019 og frem, fortæller Nordic Business Manager Jan Hollendsted fra TP Vision, som står bag Philips’ TV- og audioprodukter.

DTS Play-Fi er langt fra nogen ny opfindelse; den har været i brug siden 2012 og var oprindeligt kun til Android. Siden er der også kommet apps til iOS, Kindle Fire og Windows-computere.

Der findes allerede adskillige DTA Play-Fi kompatible produkter. og lige som på Sonos kan man via app’en tilgå en række tjenester, såsom Spotify, Tidal, Deezer og en række internetradio-stationer.

Du kan også betjene systemet med tale via Alexa og Siri. Hvis du kobler flere trådløse højtalere sammen kan du få stereolyd eller 5.1 surroundlyd. Lyden er i topkvalitet: Hi-Res audio, og DTS Play-Fi kører i et lukket netværk, så du eksempelvis kan streame musik fra din smartphone eller lyden fra dit TV rundt i huset. 

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button