×
Fremtidens HjemTophistorie

Ikea Smart Home får styring uden for hjemmet

Hidtil har Ikea Home Smart været begrænset, således styringen kun kunne foregå på hjemmets WiFi. Det ændres med seneste opdatering.

Ikea satser i stor stil på produkter til det smarte hjem i serien Ikea Smart Home. Serien får nu via en app-opdatering en kærkommen tilføjelse, så styringen fremover kan foregå fra alle steder. Hidtil var man begrænset til at befinde sig på samme WiFi, som sin Ikea-hub.

Nyheden kommer via seneste opdatering af Ikea Home-app’en (version 1.24.00) som findes til iOS og Android. Funktionen kaldes retvisende ‘Control Anywhere’. HomeKit.de, som rapporterer om nyheden, skriver at udrulningen vil ske gradvist til brugerne.

For at benytte funktionen skal man benytte Ikeas nyeste hub – kaldet Dirigera. Den blev sendt på gaden i 2022 med lovning om at denne funktion ville følge senere. Dirigera understøtter WiFi og Zigbee, men også Matter, som gradvist indtager markedet for smarte hjem.

Hvad er Matter?

Matter er en ny standard, der gør det muligt for intelligente enheder fra forskellige producenter at “tale” sammen. Standarden skal efter planen rulles ud senere i år og bakkes op af mere end 50 forskellige producenter. Ud over Ikea er også Apple, Google, Samsung, Signify (Philips Hue, WiZ) og Amazon blandt Matter-udviklerne.

Ikea Smart Home udvides løbende med nye og flere produkter. Senest har vi kunne fortælle om nye trådløse lysdæmpere, intelligente sensorer og nye filament-pærer. Samtidig fortsætter Ikea samarbejdet med Sonos, hvor den konstellation senest har budt på en ny Symfonisk standerlampe.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.