×
Fremtidens Hjem

IKEA laver konkurrent til Hue

Philips har siddet relativt alene på det brede marked for intelligent belysning, men nu er IKEA klar til at gå i kødet på hollænderne, med et koncept, der ligner en ren kopi af Hue – bare billigere, naturligvis. IKEA Trådfri hedder kollektionen, der rammer hylderne i starten af april.

IKEA Trådfri består af LED-pærer, -lyspaneler og -døre, samt lysdæmper, bevægelsessensor og en app, der gør det muligt at justere lysets temperatur og styrke fra en smartphone. Man kan også forudindstille lysstemninger og designe sit eget lys samt indstille lyset til at slukke eller tænde på bestemte tidspunkter.

Det er, med andre ord, temmelig identisk med Hue-systemet fra Philips.

Billigere end Hue

Den væsentligste forskel – ud over designet – er prisen. Hvor pærer til Hue typisk koster mellem 200 og 500 kroner, kan enkelte pærer til IKEA Trådfri købes for mellem 79 og 149 kroner. Til gengæld koster et startsæt med to hvide pærer og en bridge 599 kroner – hvilket ersamme pris som et tilsvarende startsæt fra Philips Hue.

Til forskel fra Philips Hue så har IKEA Trådfri kun pærer med tre nuancer af hvid; der er ikke mulighed for at lave farveskifte, som hos Philips Hue.

Passer til møblerne

Til Trådfri-broen kan man koble op til 100 pærer eller styreenheder (fjernbetjeninger, lysdæmpere og bevægelsessensorer) og justere dem enkeltvis vha. appen. LED-lyspaneler og -lysdøre passer desuden til IKEAs BESTÅ-skabe og METOD-køkkenskabe. Både paneler og døre kan tilkobles fjernbetjening, lysdæmper og bevægelsessensor samt styres vha. appen. IKEA fortæller at hver pære har en forventet levetid på 25.000 timer.

Priserne på Trådfri-produkter er:

Pærer:
• E27 1000 lumen, varm opal hvid, 79 kr.
• GU10 400 lumen, hvid spektrum, 119 kr.
• E14 400 lumen, hvid spektrum, opal hvid, 129 kr.
• E27 980 lumen, hvid spektrum, opal hvid, 149 kr.
• E27 950 lumen, hvid spektrum, klar hvid, 149 kr.

Øvrigt:
Gateway sæt i hvid spektrum (bridge, fjernbetjening + to hvid spektrum E27 LED-pærer), 599 kr.
Bevægelsessensor-sæt (sensor + hvid spektrum-pære), 229 kr.
Lysdæmpersæt i varm hvid (lysdæmper + varm hvid E27 LED-pære), 149 kr.
Lysdæmpersæt i hvid spektrum (lysdæmper + hvid spektrum E27 LED-pære), 229 kr.

Læs mere om Trådfri-systemert hos IKEA Sverige.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.