Pixel
Teknologi

iOS 11.4.1 kan forhindre politiet i at hacke din iPhone

Den seneste iOS-opdatering retter ikke bare en fejl der sugede batteriet tomt på rekordtid, den indeholder også en ny funktion kaldet USB-begrænset tilstand, der kan forhindre uautoriseret adgang til din iPhone og dens indhold via hackerværktøjer, der tilsluttes via Lightning-stikket. Eksempelvis værktøjet GrayKey, der foretrækkes af politiet i USA.

GrayKey er et af de stærkeste våben til at knække en krypteret iPhone. Enheden koster 15.000 dollars og det siges, at det tager den bare tre dage at lure en sekscifret pinkode. Med USB-begrænset tilstand slået til, er værktøjet ubrugeligt.

Funktionen låser al kommunikation mellem iPhone og en USB-enhed en time efter at der sidste gang er logget ind på telefonen. Den kan slås til og fra i Indstillinger –> Face ID (eller Touch ID) & adgangskode –> USB-tilbehør. Den er automatisk slået fra, og det skal den blive ved med at være, med mindre du har lyst til at tilslutte USB-tilbehør (kortlæsere etc.).

Kan omgås

Ifølge sikkerhedsfirmaet Elcomsoft er det dog muligt at omgå timeren, ved at tilslutte en kompatibel USB-enhed inden timen er gået. For eksempel Apples eget Lightning til USB 3-kameramellemstik. Det er muligvis en blunder fra Apples side, der rettes i en kommende opdatering.

Adgang til brugeres krypterede data har været diskuteret voldsomt siden 2016, hvor FBI krævede Apples hjælp til at oplåse en iPhone tilhørende den såkaldte San Bernadino-skyder. Apple nægtede pure, men FBI låste selv telefonen op efter noget tid – med GrayKey. Nu har Apple så oppet indsatsen igen.