Gadgets

iPad får mini-LED superskærm næste år

Troværdig analytiker mener at vide, at Apple er klar til at forsyne både iPad og MacBook Pro med OLED-alternativet mini-LED næste år.

LG’s patenter på produktionsmetoder til OLED-skærme har længe været en torn i øjet på konkurrenterne, der har arbejdet intenst på alternativer til OLED. Et af alternativerne er mini-LED og ifølge den troværdige analytiker MIng-Chi Kuo er Apple klar til at introducere teknologien i nogle af sine produkter allerede i 2020. 

Kuo forventer at fire til seks af Apples produkter vil få mini-LED med tiden, men at skiftet vil starte med den 12,9 tommer store iPad Pro i tredje kvartal næste år. I fjerde kvartal følges iPad’en op af en 16 tommer MacBook Pro, der også vil have mini-LED skærm.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ligesom microLED, som Apple siges at arbejde på, er der en del fordele ved mini-LED, sammenlignet med almindelige LED-skærme; deriblandt en bredere farvepalette, højere kontrast, høj dynamic range og lavere strømforbrug. Ligesom OLED er mini-LED en såkaldt selv-emitterende skærmteknologi. De enkelte pixels kræver ikke baggrundsbelysning som på LED-skærme, men kan selv skabe lyset i de små pixels, der udgør skærmen.

En anden kolossal fordel, sammelignet med OLED, er, at mini-LED skærme ikke bliver ringere over tid – et problem som OLED døjer med. Der er også mindre risiko for såkaldt burn-in end på OLED.

Det forventes i øvrigt, at Apple Watch allerede næste år vil få en skærm, baseret på microLED-teknologien.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.