×
Teknologi

Apple forsker i ny microLED-skærmteknologi

Godt nok er iPhone X Apples første mobil med OLED-skærm, men ifølge rygterne arbejdes der hårdt på en endnu mere avanceret skærm.

Der er mulighed for, at Apple allerede næste år præsenterer en ny, overlegen skærmteknologi i sit Apple Watch. Ifølge 9to5Mac presser Apple på for at kunne lancere produkter med microLED-teknologien, der forventes at erstatte OLED inden for de næste år.

MicroLED er, ligesom plasma og OLED, en såkaldt selv-emitterende skærmteknologi. De kræver ikke baggrundsbelysning som LED, men kan selv skabe lyset i de små pixels, der udgør skærmen. Teknologien lover at gøre skærme endnu lysere og være bedre til at vise farver – samtidig med at teknologien er mere strømbesparende end OLED.

Ni gange mere lysstærk end OLED

Teknologien blev opfundet i år 2000, men masseproduceres endnu ikke. Det er den udfordring som Apple har påtaget sig i samarbejde med Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), hævder 9to5Mac.

Allerede i 2014 opkøbte Apple firmaet LuxVue, der havde specialiseret sig i microLED-teknologien. LuxVue hævdede på et tidspunkt, at deres microLED var ni gange mere lysstærk end OLED- og LCD-skærme.

Det forventes at den nye skærmteknologi først introduceres i de mindre Apple Watch-skærmvarianter, for siden at blive rullet ud på iPhone.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.