×
Teknologi

Avis: Apple dropper LCD på alle iPhones næste år

Fra 2020 vil samtlige iPhone-modeller være udrustet med OLED-skærme, hævder amerikansk avis.

Årets aftapning af iPhone XR bliver med stor sandsynlighed den sidste iPhone nogensinde med en LCD-skærm. Ifølge Wall Street Journal vil samtlige Apples iPhone-modeller næste år være udstyret med noget mere tidssvarende OLED-skærme – ligesom iPhone X og XS.

LCD-teknologien er efterhånden blevet et smule gammeldags, ikke mindst fordi den er en del mere ufleksibel end eksempelvis OLED og microLED. LCD kræver en ekstra baglys-komponent, mens de enkelte pixels på OLED kan tændes og slukkes individuelt. Det giver besparelser både på pladsen og på batteriet – ligesom OLED kan laves i irregulære former.

Forskellen kan for eksempel ses mellem iPhone XS og XR, hvor sidstnævnte er både tykkere og udstyret med en bred(ere) kant omkring skærmen.

Apple har også tidligere eksperimenteret med microLED-teknologien, som Samsung er en stor fortaler for – ikke mindst fordi ærke-konkurrenten LG ejer en række væsentlige produktions-patenter på OLED-teknologien.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.