×
TeknologiTophistorie

Italien forbyder ChatGPT med øjeblikkelig virkning

De italienske datamyndigheder anklager ChatGPT for at overtræde GDPR-lovgivningen og truer med millionbøde.

De italienske myndigheder har forbudt den omstridte ChatGPT. En kunstig intelligens der producerer tekster, der kan se ud som om, de er skrevet af mennesker. Selskabet bag programet er blevet beordret til at forbyde italienere adgang. Det har de imødekommet med en såkaldt geoblokering.

I en erklæring, der vises for brugere med en italiensk IP-adresse, der forsøger at få adgang til ChatGPT, skriver OpenAI, at de “beklager” at måtte informere brugeren om, at de har deaktiveret adgang til brugere i Italien. Det er sket på “anmodning” fra de italienske databeskyttelsesmyndigheder – kendt som Garante.

De italienske myndigheder begrunder forbuddet med, at robotten ikke verificerer brugernes alder, og at den heller ikke respekterer brugernes data.

De uddyber, at masseindsamling og opbevaring af persondata med det formål at “træne” de algoritmer, ChatGPT er baseret på, ikke kan forsvares. Det er, med andre ord, den såkaldte GDPR-lovgivning, der overtrædes.

Garante har nu givet OpenAI en frist på 20 dage til at svare på, hvordan de vil løse problemerne. Sker det ikke, truer myndigheden med en bøde på 152 millioner danske kroner. Det svarer til fire procent af selskabets årsindkomst.

Læs også: Microsoft har givet Bing Chat det hvide snit.

Herunder kan du læse den besked, som italienske brugere af ChatGPT mødes med.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.