×
Elbiler

Her er kæmpedronen, der flyver med mennesker

Flyvende biler er lige om hjørnet. Sådan cirka, for det kan nok komme til at vare et par år endnu, før de autonome, flyvende transportmidler (som vi har skrevet om bl.a. her, her og her) bliver til virkelighed ude i trafikken. Der er bl.a. en masse lovgivning og teknologi, som skal helt på plads.

Men derfor kan man jo godt have det sjovt imens, og det er lige præcis, hvad folkene bag den flyvende, elektriske bil, Kitty Hawk Flyer, har tænkt sig. En af investorerne bag det, der bedst kan beskrives som en blanding af en gigantisk drone og en motorcykel, er Larry Page, medgrundlægger af Google og i dag direktør for firmaet Alphabet. Han har skudt et ukendt beløb i foretagendet, der i dag kunne præsentere den første fungerende Flyer-prototype.

Kitty Hawk Flyer, som du kan se demonstreret i videoen under artiklen, vil komme i kommerciel handel inden udgangen af året, og man vil kunne flyve den helt uden certifikat – dog kun i områder væk fra byer og større menneskemængder.

Mand bag kæmpedrone lavede selvkørende biler

Den ultralette kæmpedrone bæres oppe af otte rotorer, og man sidder på den og betjener den på næsten samme måde som en motorcykel.

Manden bag Kitty Hawk og den elektriske kæmpedrone er Sebastian Thrun. Han var direktør for den nu skrinlagte Google X-division, hvor han bl.a. arbejdede med firmaets selvkørende biler.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.