×
Teknologi

Vild prototype kan faktisk flyve: Lilium er den flyvende, elektriske bil

Egentlig burde vi slet ikke snakke så meget om elektriske biler nu – for alle ved, at vi for længe siden burde have opfundet den flyvende bil og sust rundt som The Jetsons. Men nu kan det være, at et nyt firma laver en både-og; en personlig elektrisk jet kaldet Lilium. Og det kan lyde som en helt urealistisk plan, hvis det ikke var for to ting;

1. Konceptet er støttet af ESA og

2. Det virker!

De første testflyvninger er for nyligt overstået i München. Sådan her ser det ud når Lilium letter og tager sin første testflyvning:

https://www.youtube.com/watch?v=ohig71bwRUE

Rækkevidde som en el-bil

Indtil videre kan det lille topersoners fly opnå en rækkevidde på ca. 300 km., men målet er at nå over 400km. på en opladning. Topfarten er 300 km/t, men også det håber udviklerne at få op omkring 400 km/t inden det lille fly er i handlen. Lilium kan lette på så lidt plads som 15 x 15 meter fordi det kan lette lodret. Flyet (eller den flyvende bil) vil kunne flyves af piloter efter så lidt som 20 timers undervisning.

Giv iNPUT et like på Facebook og få mange flere historier som denne i din nyhedsstrøm!

Der er desværre en del år til vi kan se de første Lilium suse frem og tilbage over København. Til gengæld forventes det, at Lilium kommer i to versioner – en til to personer og en til fem.

 

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.