×
Teknologi

Airbus laver selvkørende, flyvende bil

Mens vi dødelige stadig går og venter på, at simple selvkørende biler bliver en del af bybilledet, har fremsynede ingeniører allerede tænkt langt længere end det. Amerikanske Airbus benyttede Geneva Motor Show til at præsentere sit Pop.Up-koncept, der udvisker grænserne mellem biler, fly og tog.

Kernen i Pop.Up er en “pod” med plads til to personer. Den kan monteres på fire hjul og fungere som selvkørende bil, der kan bringe passagerer fra A til B. Samtidig kan den kobles sammen med flere pods og fungere som et tog – og den vil endda kunne bruges i lukkede højhastigheds-rør som f.eks. Elon Musks Hyperloop.

Men det vildeste er, at pod’en også kan flyve. Den kan nemlig hænge under en quadcopter.

Forestil dig, at du bestiller en pod via en app. Den henter dig derhjemme og kører til en flyveplads, hvor hjulene skiftes ud med en quadcopter. Det bliver ret nemt at komme på ferie i udlandet. Ingen køer i security i lufthavnen. Ingen venten på taxaer eller busser, når du når destinationen.

Tager ideen seriøst

Pop.Up-konceptet lyder skørt, ja, men Airbus hævder hårdnakket, at de tager ideen temmelig seriøst.

– Mens Pop.Up-konceptet er afhængig af fremtidige teknologier, der endnu ikke er modne nok, såsom elektrisk fremdrift og sans-og-undgå-teknologi, så er køretøjets grundlæggende ide mulig, hævder Marius Bebesel, der er leder af CityAirbus og bidragsyder til projektet.

– Airbus arbejder allerede på forskellige projekter, der inden for et par år vil flyve, så vi kan udforske og modne de nødvendige teknologier. Det ene er Vahana og CityAirbus et andet, fortæller Bebesel.

Vahana er et selvstyrende elektrisk fly til en enkelt passager, mens CityAirbus kan fragte adskillige passagerer. Begge fartøjerne er såkaldte VTOL (vertical take-off and landing) enheder.

Selv om Airbus mener Pop.Up er en reel mulighed, vil de ikke sætte en tidshorisont på projektet, så der går nok lidt tid inden du ser flyvende pods, når du kigger ud af vinduet.

Her er en samling konceptbilleder af Pop.Up – klik for at se større versioner.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.