Teknologi

Nu kan du få kandidatgrad i cybersikkerhed i København

Den nye uddannelse i cybersikkerhed bliver den første af sin slags i Danmark.

Nu bliver det muligt at læse cybersikkerhed på AAU’s campus i København. Universitetet udbyder en helt ny kandidatuddannelse i cybersikkerhed – den første og eneste i Danmark.

Undersøgelser viser, at truslen mod danske virksomheder og offentlige institutioner fra cyberangreb er stærkt stigende. Samtidig bliver konsekvenserne af angreb og nedbrud større og større. På samfundsplan vurderes trusselsniveauet som ”meget højt” inden for områder som cyberspionage og cyberkriminalitet.

Derfor er der stor efterspørgsel efter eksperter inden for området – en efterspørgsel, som bliver imødekommet med den nye uddannelse, fortælles det i en pressemeddelelse.

− Vi oplever, at rigtig mange virksomheder har udfordringer med at besætte stillinger inden for cybersikkerhed, og manglen på kandidater med ekspertise inden for netop dette vil stige de kommende år. Derfor har vi brug for unge, der vil uddanne og specialisere sig i cybersikkerhed”, siger Jens Myrup Pedersen, lektor i cybersikkerhed ved Institut for Elektroniske Systemer, AAU.

− De unge får viden om væsentlige anvendelsesområder og erfaring med at omsætte den tekniske viden til udvikling af løsninger, fx inden for analyse, design og implementering af sikre systemer og software, analyse og håndtering af cybertrusler og forebyggelse af cyberangreb på forskellige typer af systemer, forklarer Jens Myrup Pedersen.

FAKTA

  • Kandidatuddannelsen udbydes fra september 2020 på AAU, Campus København
  • Ansøgningsfristen til kandidatuddannelsen er 1. marts 2020

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.