fbpx

 

 

 

 

Gadgets

Klar til fremtiden? Hoverboard lanceres i morgen

I filmen Tilbage Til Fremtiden II fra 1989, gennemførte Marty McFly en tidsrejse til en fjern fremtid med holografiske hajer, selvsnørende Nike-sko og hoverboards. Året han tog til, var 2015 og der findes endnu ikke selvsnørende sko. Til gengæld er der snart mulighed for at tage en tur på et hoverboard.

Det er Toyotas luksus-brand, Lexus, der i morgen officielt lancerer et vaskeægte hoverboard, der glider over overflader uden fysisk kontakt. Lexus kalder brættet for Slide og det fungerer ved hjælp af bl.a. magneter og superledere, der afkøles med flydende nitrogen (deraf den dramatiske røg-effekt på billedet, red.).

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er dog en hage: Slide fungerer kun på en specialbygget bane, hvor et tyndt lag krydsfiner, der er malet så det ligner beton, dækker over en stor mængde meget kraftige og meget dyre magneter. Så forvent ikke at nappe Slide med ned på den lokale skaterpark.

I skrivende stund har Lexus bygget en sådan bane i Barcelona i Spanien, hvor den engelske pro-skater Ross McGouran er blevet betalt for at lege rundt med Slide.

Og der er i virkeligheden intet nyt i magnetisk levitation. Forskere har leget med teknologien i årevis og såkaldte “Mag-lev”-systemer er blevet brugt i højhastighedstog i et godt stykke tid.

Det skal dog ikke forhindre os i at være grundigt imponerede over Lexus Slide …

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button