Gadgets

Kommende iPhone har ingen stik. Overhovedet.

Analytiker hævder, at Apple overvejer at fjerne Lightning-stikket og gøre iPhone anno 2021 fuldstændig trådløs og fri for kabler.

Den snakkesalige – men også troværdige – Apple-analytiker Ming-Chi Kuo har leveret en ny kontroversiel spådom; I 2021 vil Apple gøre sin iPhone komplet trådløs. Lave en telefon fuldstændig uden eksterne stik – selv Lightning-stikket og opladerkablet vil være væk, hævder han.

Hvor andre producenter vælger at strømline opladerstikket ved at lade det være USB-C, vil Apple angiveligt fjerne det helt. Og dermed sende Lightning-teknogien afsted på rejsen mod de evige teknologimarker. Det lyder måske skørt i første omgang, men Apple har en historik for at være nådeløst kyniske på det punkt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Apple er ikke bleg for at fjerne udbredte funktioner, hvis de mener tiden er inde. I 1998 kom iMac på gaden uden et 3,5-tommer diskettedrev, hvilket var uhørt på den tid. Få år senere havde cd-rom-skiverne gjort disketten helt overflødig. I 2016 droppede Apple minijack-stikket til hovedtelefoner på sin iPhone 7. En trend der siden er fulgt af samtlige telefonproducenter (bortset fra LG og Samsung, der stadig holder fast i 3,5mm-stikket på visse modeller).

Hvis Ming-Chi Kuo spådomme går i opfyldelse, kan det betyde store problemer for tech-branchen, da kablede hovedtelefoner med et slag ville blive overflødige for iPhone. Til gengæld vil der nok være en stigning i salget af trådløse opladere …

Back to top button