×
ElbilerTophistorie

Lexus afslører elektrisk SUV med sportsvogns-ambitioner

Den brutalt udseende Lexus RZ Sports Concept er bestykket med et væld af kulfiberdele, herunder hele to bagspoilere.

Toyotas luksusmærke, Lexus, havde flere nyheder med til biludstillingen Tokyo Auto Salon 2023 i Japan. Men den mest interessante var Lexus RZ Sports Concept, der bedst betegnes som en SUV med sportsvogns-ambitioner.

Den sportslige konceptbil er bygget på Lexus’ første dedikerede elbil, RZ, som er udviklet og bygget udelukkende som elbil helt fra grunden.

Racerkøreren Masahiro Sasaki med en fortid i den japanske Super GT-serie og som podieplads-tager ved 24-timers løbet på Nürburgring i Tyskland har været med som rådgiver i udviklingen af den sportslige udgave.

Den brutale bil byder på kraftfulde 150 kW elmotorer både på for- og bagakslen, hvilket giver en potentielt samlet ydelse på 408 hk. Samtidig er RZ Sports Concept sænket 35 mm sammenlignet med den almindelige udgave, mens flere tilpassede aerodynamiske dele pryder bilens ydre. Deriblandt to bagspoilere.

Den har tillige dæk med øget diameter, racing-sportssæder og en helt speciel skinnende lakering, Hakugin, i hvid forstærket af blå accentfarve for at signalere den dynamiske, rene fuldt elektriske drivlinje.

Foreløbig nøjes Lexus med at vise RZ Sports Concept frem som konceptbil. Den almindelige udgave af elbilen Lexus RZ introduceres i Danmark til foråret.

Nyd et par billeder af banditten herunder – og læs mere om Lexus RZ på selskabets hjemmeside.

Lexus RZ Sports Concept
Lexus RZ Sports Concept
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.