×
Gadgets

Lommedronen du kan styre med håndbevægelser

DJI er kendt for at lave seriøse droner til fotografer og andre, der er villige til at betale for det bedste. Sidste års DJI Mavic var firmaets første bud på en ”begynderdrone”, der var lille, nem at transportere, men ikke gav afkald på de avancerede features.

300 gram og lige til at smide i tasken

Men DJI Spark, som den lille ny hedder, vejer kun 300 gram og har foldbare propeller, så den med lidt god vilje kan være i en jakkelomme og uden problemer i en rygsæk. Og så behøver man ingen fjernbetjening.

Spark kan styres med en smartphone (som så mange andre droner) og har en række smarte autoflyvningsfunktioner – og så kan den styres med håndbevægelser. Tryk to gange på power-knappen og Spark letter lige så stille, kig på den, og når den har registreret dit ansigt, så er den klar til at tage mod ordrer. Du kan kommandere den frem og tilbage samt op og ned med en håndflade, og den kan selvfølgelig følge efter dig. Hold en flad hånd under sensoren på bunden af dronen, og den lander lige så stille i den.

Flyver gerne af sig selv

Som sagt er der også en række autoflyvningsfunktioner, hvor du kan få den til at lave prædefinerede flyvninger, så du f.eks. ikke selv behøver styre, mens din drone filmer. Du kan også lave en rute med waypoints, som Spark følger med sin indbyggede GPS – kommer den uden for rækkevidde eller begynder den at løbe tør for batteri, så vender den selv tilbage og lander, mens den undviger forhindringer.

Det indbyggede batteri kan klare 16 minutter, hvilket er cirka halvdelen af Mavic men ganske godt for en drone i den størrelse. Det indbyggede kamera sidder på et elektronisk ophæng, så det kan drejes, og skyder film i 1080p med 30 fps – stillbilleder er i 12 Megapixel.

Høj pris og imponerende features

Prisen er ikke lav, men i modsætning til billige Kinadroner, så har Spark en rimelig batteritid størrelsen taget i betragtning og ganske avancerede features som GPS, evnen til at undgå forhindringer samt masser af sensorer – bl.a. 3D sensorer på fronten. Kameraet er også i den bedre ende.

Grundlæggende er det en billigere version af DJI’s større droner med nogle af de samme funktioner. Men i modsætning til pro-modellerne, så er kameraet f.eks. ikke i 4K, der er kun to akser på ophænget og der følger ikke en avanceret fjernbetjening med – den kan dog købes løst ligesom man kan købe ekstra batterier.

DJI Spark kommer i butikkerne i midten af juni til en pris omkring 4.500 kroner. Den lille drone kan fås i hvid, blå, grøn, rød og gul.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.