×
Teknologi

Lysende cykelhjelm giver synlighed i mørket

Lumos cykelhjelmen er egentlig et meget simpelt koncept; byg lys ind i cykelhjelmen. I sig selv er det dog ikke en fuldstændigt ny ide, men måden det er implementeret på er dog. I stedet for “bare” at bygge for- og baglys ind i hjelmen, får man i stedet en hjelm med indbygget blinklys og bremselys også.

Fjernbetjening på styret

Signalet til højre- og venstresving sidder på siden af hjelmen og kan aktiveres ved hjælp af en lille fjernbetjening, der monteret på styret. Hele siden af hjelmen blinker orange når man aktiverer signalet.
Hjelmen oplades via et ganske almindeligt USB kabel, der kobles til hjelmen. Opladningen tager ca. to timer, og hjelmen kan efterfølgende lyse i tre timer hvis lyset er solidt og 6 timer hvis det blinker.

Er Lumos lovlig i Danmark?

Hjelmen er godkendt af EU (CE EN 1078), og burde være lovlig i Danmark. Den kan dog ikke stå alene, så du skal stadig have almindelige lys på cyklen også, ligesom du ikke kan nøjes med at bruge blinklysene på siden af hjelmen – du skal også stadig række armen ud.

Lumos hjelmen kan købes via producentens hjemmeside nu, og koster 159$ (ca. 1049 kr.) – den stiger senere til 179$. Prisen er ikke inkl. moms, så dertil kommer ca. 250 kr.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.