×
TeknologiTophistorie

MacOS 14 hedder Sonoma

Apple har løftet sløret for den nye udgave af MacOS her til aften.

Apples WWDC foregår i disse dage i Cupertino, Californien i deres hovedkvarter Apple Park. Og en af nyhederne er – som altid – en ny udgave af Apples styresystem til deres Mac computere, MacOS. Denne gang hedder styresystemet MacOS 14 Sonoma. Herunder følger en række af de forbedringer, du vil kunne se i det nye styresystem.

Widgets bliver klogere

Du kan nu placere widgets hvor som helst på din skærm – og når du åbner en app skifter dine widgets udseende så de ikke stjæler opmærksomhed fra den app du er ved at bruge. Dine widgets fra din iPhone kan nu også dukke op på skærmen – har du for eksempel en widget til din bil dukker den automatisk op på Mac’en når du er i nærheden af computeren.

Spil får opmærksomhed

Gaming får også en overhaling i MacOS 14, hvilket er hårdt tiltrængt. Spillene får nu prioritet over alle andre apps på Mac’en – ud fra den ide, at du formentlig gerne vil have spillet til at køre så hurtigt som muligt. Det vil også blive lettere for spiludviklere at konvertere spil til Mac’en og finde ud af, hvor hurtigt deres spil vil køre på Mac’en – noget der vil betyde flere spil konverteret til Mac som spilplatform.

Nye funktioner i Safari

Du vil nu kunne dele passwords med andre brugere, og sikkerheden har fået et nøk op når du bruger “privat browser” funktionen.

MacOS Sonoma vil kunne downloades allerede nu hvis du er udvikler. Hvis ikke kan du vente på den offentlige beta. Vi anbefaler dog ikke, at du installerer betaen på din primære computer.

macOS Sanoma
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.