×
TeknologiTophistorie

Apple lancerer iOS 17

Den nye udgave af iOS har flere grundlæggende forbedringer

Ganske som det altid sker under WWDC har Apple netop frigivet en ny udgave af deres styresystem til en af verdens mest populære smartphones, iPhone. Og selv om der har været rygter om, at denne version ville være lidt kedelig, så er iOS faktisk fyldt med en del store ændringer og forbedringer.

Opgraderinger til vigtige apps

Selve telefondelen har fået en ganske imponerende opdatering. Du kan nu lave “contact posters”, så du kan lave ganske imponerende billeder med tekst og billeder til dine kontakter. Det bliver dermed lettere at skelne imellem indkommende opkald. Du kan også dele de nye kontaktkort til at dele med andre via det, Apple kalder “name-drop”.

Du får nu også mulighed for at læse en besked direkte imens den bliver indtalt på telefonsvareren. Det vides endnu ikke, om denne funktion kommer på dansk fra starten.

Bedre autocorrect

Autocorrect skulle blive betydeligt mere intelligent i den nye version af iOS. Generelt skulle den blive bedre til at genkende ord og forudsige, hvad du vil skrive og rette det “rigtigt”. Den vil også lære de ord du bruger – skulle du bruge dine egne ord eller ord, der ikke er “sanktioneret” af Apple på forhånd. Vi kan komme på et par stykker…

Standby

Hvis du sætter telefonen på siden (på en holder, for eksempel) efter du har fået iOS 17, vil den automatisk gå i “standby” mode. Den vil eksempelvis have et ur når den står på en stand ved siden af sengen. Den har også store widgets, der ændrer sig alt efter, hvad du har brug for. Det kan være alt fra sportsresultater til styring af smart-enheder i hjemmet. Siri er også blevet hurtigere – du behøver ikke længere sige “hej Siri” – nu skal du bare sige “Siri”.

Kan hentes fra i dag – for enkelte

Hvis du er modig kan du installere iOS 17 på din iPhone, forudsat du har en udvikler konto. Hvis du ikke har det, må du vente indtil den offentlige beta bliver frigivet – formentlig i løbet af et par uger. Vi anbefaler, at du ikke installerer betasoftwaren på din primære telefon, da den kan være ustabil.

iOS 17
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.