TeknologiTophistorie

Mange danskere overvejer at slette Tiktok

Offentlige instanser kræver Tiktok slettet fra medarbejdertelefonerne og mange private overvejer ligeledes at slette det kinesiske medie.

Tiktok er uhyre populært, blandt især de unge herhjemme. Men ikke desto mindre overvejer rigtig mange danskere om app’en skal slettes.

Det afslører en undersøgelse, som Voxmeter har foretaget på vegne af Ritzau.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Af de adspurgte bruger 17,7 % app’en. Ud af dem overvejer hele 40,9 % om app’en skal forblive på deres mobil.

4,1 % er allerede nået til at slette den, mens 55 % ikke har de overvejelser.

Svarene fra de 1000 repræsentativt udvalgte respondenter over 18 år er indsamlet i perioden 6.-10. marts.

Ud af de 1000 adspurgte svarer 177 personer – 17,7 procent – ja til, at de har appen installeret, mens 823 – 82,3 procent – svarer nej.

Tiktok er ejet af kinesiske Bytedance. De har i lang tid været i søgelyset, da de formodes at indsamle store mængder data på deres brugere. Data der ender hos det kinesiske styre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I en analyse fra sammenslutningen Internet 2.0 fremgår det, at Tiktok er det sociale medie, som indsamler mest data om deres brugere. Appen er ”designet til at indsamle data”, lyder det.

Brugen af appen frarådes dog også, fordi den beder om en større mængde rettigheder og adgang på telefonen, den installeres på.

Center for Cybersikkerhed (CFCS) frarådede i februar ansatte i staten at have appen Tiktok installeret på tjenstlige enheder. Statsministeriet har helt forbrudt deres ansatte at have det installeret, mens DR fraråder sine ansatte at have app’en. Flere kommuner, medier og ministerier har også frabedt deres ansatte at installere Tiktok.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.