×
GadgetsTophistorie

Mate SUV er en dansk ladcykel på el

Den danske el-ladcykel Mate SUV er designet som et alternativ til en bil, og skal være med til at reducere bilkørsel i byerne.

Det danske e-bike livstilsmærke har i dag lanceret den elektriske ladcykel Mate SUV. El-ladcyklen bliver præsenteret som det første rigtige alternativ til en bil, der skal være med til at reducere bil-kørsel og samtidig gøre det nemt og behageligt at komme fra A til B.

SUV’ens ramme er lavet med 90 procent genanvendt aluminium, og ladcyklen har derudover en lang række innovative features. Den har en kraftfuld mid-drive motor og omdrejningssensor, der, ifølge Mate, “nemt klarer en hvilken som helst stigning”. En LED-stribe på siden af ladet giver øget synlighed og dermed også sikkerhed.

– Mate SUV er et produkt, som er opstået på baggrund af nysgerrighed for, hvordan vi som mennesker transporterer os og for at udfordre de velkendte måder, vi transporterer os på, når vi har ærinder og skal på mindre ture. Afhængigheden, folk har til biler, er betydelig, og der er et stigende behov for at reducere den afhængighed, fortæller Thomas Vulliez, der er Mates CEO.

Designet som alternativ til en bil

Blandt andet introducerer Mate SUV den såkaldte Wing-teknologi, der skal gøre det nemt at fylde SUV’en med varer og gør indstigning nemmere. Eksempelvis for børn. SUV’en har en kapacitet på op til 210 liter, hvilket svarer til to børn, en voksen eller 4 kasser med drikkevarer. Den har desuden dobbelte bremseskiver samt en rækkevide på op til 100 km på en enkelt opladning.

Elcyklen er designet af det prisvindende Zanzotti Industrial Design fra München i Tyskland. Christian Zanzotti, stifter og ledende designer af Zanzotti Industrial Design, fortæller:

– At designe Mate SUV var en sjov proces. Vi gik i dybden med vores fantasi og med tanke på omfanget af bekvemmelighed, som en bil bidrager med. Målet var at implementere komforten fra en bil, men samtidig bibeholde agiliteten som en almindelig cykel besidder. 

– Vi ønsker at give folk et design, som de kan være stolte af at vise til deres venner. Om det er foran børnehaven om morgenen eller ude foran en fancy restaurant om aftenen.

Elcyklen kan forudbestilles nu. Den forventes at få en prislap på omkring 48.000 kroner. Læs mere hos Mate.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.