×
TophistorieYouTV

Med 2 Døgn vil Yousee Xee genopfinde actiongenren

Yousee Xee står bag en ny original actionserie, der udspiller sig på den københavnske vestegn. Amibitionen er at genopfinde actiongenren i Danmark.

Yousee Xee kaster sig for første gang ud i actiongenren, når Yousee Originalen 2 Døgn får premiere til næste år. Med et nik til ikoniske film som Pusher er ambitionen med 2 Døgn intet mindre end at “genopfinde actiongenren i Danmark”, fortæller selskabet.

Serien foregår på Københavns Vestegn og giver et “autentisk indblik i forstadsmiljøerne omkring den danske hovedstad,” fortæller Yousee yderligere. Den er inspireret og formet af instruktør Nicolai Achtons egen opvækst i miljøet.

– Jeg har altid gerne ville lave en fortælling, som tager udgangspunkt i Vestegnen. Jeg er selv vokset op i Tåstrup, hvor serien skal optages, og alle karaktererne tager udgangspunkt i personer eller typer fra min opvækst, fortæller instruktør Nicolai Achton.

2 Døgn handler om to fætre, der får en kriminel bagmand på nakken efter en bytur. De bliver sat i en knibe, der blandt andet involverer en død kvinde og en taske fuld af stoffer. Over to døgn udfordres deres venskab, grænser og moral.

– Vi prøver at skildre et miljø, baseret på de mange mennesker vi selv er vokset op med. Flere af dem er direkte inspireret af virkeligheden, siger seriens manuskriptforfatter Oscar Giese.

Fakta om serien

  • ‘2 døgn’ har premiere i 2021 på Xee
  • Der vil være 6 afsnit a ca. 35 min. 
  • Medvirkende: Oscar Giese, Kasper Stensbirk, Maria Rich, Dejan Cukic, Clara Rosager, Amanda Radeljak, Morten Poulsen, Sebastian Bull, Lukas Løkken m.fl.
  • Idé: Oscar Giese & Nicolai Achton
  • Manuskript: Oscar Giese & Simon Weil 
  • Instruktør: Nicolai Achton 
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.