Teknologi

Messenger, Instagram og WhatsApp smelter sammen

Facebook har planer om at integrere messenger-tjenesten i Instagram, Messenger og WhatsApp.

Står det til Mark Zuckerberg vil man snart kunne sende beskeder direkte fra Instagram til WhatsApp og omvendt. Facebook har nemlig planer om at lave en fælles besked-platform, der skal integreres i både Instagram, WhatsApp og Facebook Messenger. De vil fortsat bestå som tre separate apps, men beskeder vil kunne “rejse frit” mellem dem.

Arbejdet på at smelte besked-funktionerne sammen er allerede begyndt, og Facebook forventer, at det er gennemført i slutningen af året – eller senest i begyndelsen af 2020.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Når det sker, vil en Facebook-bruger kunne kommunikere direkte med personer, der kun har WhatsApp-konto. Det er lige nu umuligt, da hver af de tre apps afvikles på hver sin platform.

Delte data …

For Facebook er fordelene åbenlyse; der kan udvikles nye funktioner til alle tre apps på en gang, eksempelvis Stories. Og det bliver sandsynligvis nemmere for Facebook at dele data mellem de tre platforme, noget der kan bruges til målrettede annoncer.

Tiltaget kommer i en tid, hvor Facebook i forvejen får høvl i mediemøllen for deres håndtering og brug af brugernes data. Tiltaget kan risikere at få myndigheder til at kigge nærmere på Facebooks datahåndtering.

I England har myndighederne i forvejen været i gang med at undersøge, hvordan data deles mellem WhatsApp og Facebook – og EU er heller ikke kendt for at se let på samkøring af brugernes data.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.