Gadgets

Nu får Facebook helt nyt design igen

Der er store forandringer i vente på Facebook, både på mobilen og på computeren – og så kommer Messenger til både Mac- og Windows-computere.

Facebook-chefen Mark Zuckerberg og andre ledere fra firmaet gik i går på scenen på F8 Udviklerkonferencen, for at fortælle om fremtiden for det sociale medie. De gav os også et smugkig på en komplet grafisk overhaling af brugerfladen på Facebook – både i appen og browserudgaven. 

FB5, som opdateringen hedder, fjerner den blå farve der er så voldsomt dominerende i det nuværende design, hvilket giver et noget lettere udtryk. Navigationen rundt i universet loves også at blive lettere og der er blandt andet lavet en ny topmenu. FB8 har også fået nyt Facebook-logo, der er rundt i stedet for det firkantede vi kender. Det lader også til at være dynamisk alt efter sammenhængen.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Facebook
Et eksempel på det nye, lysere Facebook-design.

Den nye udgave har desuden indbygget den for tiden så populære Dark Mode, hvilket Facebook har givet et smugkig på, på Twitter:

Zuckerberg sagde under præsentationen, at FB8 allerede begynder at blive distribueret i disse dage – sandsynligvis til udviklere i første omgang. Men vi andre dødelige burde få opdateringen inden for de næste måneder.

Messenger til computeren

I løbet af efteråret vil Facebook Messenger flytte ind i egen app på både Mac- og Windows-computere. Messenger vil, på alle platforme, få et nyt ”Friends”-menupunkt, hvor man kan se indhold fra folk man følger på Facebook, Instagram og Whatsapp direkte i Messenger. Det bliver udelukkende privat indhold, så historier fra virksomheder eller offentlige personer sorteres fra.

Messenger vil også blive udstyret med en såkaldt Watch Together-modus, der ligner en mulighed for at forbinde med venner og se eksempelvis serier sammen i realtid.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Messenger
Den nye Messenger-app.

Facebook gav ikke nogen lanceringsdato for den nye, opdaterede Messenger men sagde blot, at den ville komme i løbet af efteråret.

Fokus på sikkerhed

Både i Messenger og i FB8 vil der være øget fokus på sikkerhed. Messenger skal være foregangsapp for udviklingen og Zuckerberg lovede blandt andet, at både Messenger og Whatsapp får end-to-end-kryptering af samtaler.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.